25 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Reyneveld, A.F.

Onbekend

Lag het aan de wegafsluitingen/ omleidingen? Lag het aan het drassige veld? Lag het aan de groen-witte clubkleuren van Sportief, waardoor NiTA in het blauw acteerde? Lag het aan Sportief? Lag het aan de Nitanen zelf? De waarheid zal ergens in het midden liggen. Feit is echter nog steeds dat je als je een keer meer scoort dan je tegenstander, je drie punten bij mag schrijven (zelfs als je geen geweldige wedstrijd speelt). Dat is wat NiTA zaterdagmiddag deed tegen Sportief.

Aan het begin van de wedstrijd is er nog niks aan de hand. NiTA combineert, vindt elkaar vrij eenvoudig alleen de scherpte in de afronding ontbreekt. In de 13e minuut laat het opportunistisch spelende Sportief voor het eerst serieus van zich horen. Remco Vossestein weet een vrije bal via de paal naast het doel te werken. Even later laat Jorrit Verkerk zien dat ook hij een goede vrije trap in huis heeft. De afstand is ver, maar de pegel is mooi. De redding van de keeper van Sportief is eigenlijk nog mooier.

Het is Sportief dat in de 25e minuut de leiding neemt. Onachtzaamheid in de defensie van NiTA wordt afgestraft door een van de spitsen van Sportief. Het beste wat je in zo’n situatie kunt doen is snel een tegendoelpunt maken. Dit lukt binnen 3 minuten. Het schot van Lars van der Post kan nog gekeerd worden door de keeper van Sportief, op de rebound van Roy Langelaar is hij kansloos.

Beide ploegen zoeken met een 1-1 ruststand de kleedkamers op, om onder het genot van een warm bekertje thee te luisteren naar de bevindingen van de trainers.

Het is Sportief dat de opmerkingen van hun trainer blijkbaar het best in de oren heeft geknoopt. NiTA komt er in het eerste kwartier na rust niet echt aan te pas en heeft mazzel dat Sportief slordig met de kansen omgaat. Verder dan een schot op de paal komt Sportief niet. Langzaam maar zeker neemt NiTA het heft weer in handen. Er is een schot op de paal van Stef Hoogveldt en in de 74e minuut is het raak. Uit een vrije trap van Lars van der Post belandt de bal een paar centimeter voor de doellijn. Supporters langs de lijn willen de bal wel over de doellijn blazen, maar gelukkig is daar Roy Langelaar. Tot zijn eigen verbazing ligt de bal vlak voor hem en met een simpele voetbeweging zet hij NiTA op 1-2.

In het laatste kwartier gaat Sportief op zoek naar de gelijkmaker. De meeste dreiging gaat echter uit van NiTA. Gescoord wordt er niet meer en de drie punten gaan mee in de tas naar Nitanello.

Na afloop wordt de conclusie getrokken dat het niet best was vanmiddag, maar de overwinning telt en daar gaat het om!

Volgende week speelt NiTA 1 thuis tegen Hertha. In deze wedstrijd kan NiTA de 1e periodetitel pakken. Aftrap is om 14.30u.