1 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Wijngaard, J. van de

Onbekend

Na een fraaie serie van 7 gewonnen wedstrijden op rij, kon NiTA 1 zaterdag 1 november periodekampioen worden. Een gelijkspel en zelfs een klein verlies zou hiervoor voldoende zijn. Het werd een klein verlies, maar de periodetitel was een feit!

NiTA’s laatste thuiswedstrijd speelde zich af in de stromende regen. Woubrugge werd toen met 7-2 verslagen. Hoe anders was het op deze prachtige 1 november. Er schijnt deze middag een prachtig zonnetje boven Nitanello als NiTA het opneemt tegen Hertha. De buren uit Vinkeveen staan in de middenmoot en zijn duidelijk niet naar Nieuwer Ter Aa gekomen om NiTA een cadeautje te geven. We zien in het eerste kwartier zeker 2 grote kansen voor de ploeg van Ton van Burik. Hertha blijkt beter om te kunnen gaan met het zware/ gladde veld en maakt het NiTA lastig.

Hoe verder de eerste helft vordert, hoe meer het NiTA lukt om de touwtjes in handen te nemen. NiTA heeft alleen hetzelfde probleem als Hertha, het benut de kansen niet.

Na het rustsignaal stappen de Nitanen ontevreden van het veld. Er gaat teveel fout en het zal in de tweede helft echt beter moeten.

De tweede helft is echter nog geen twee minuten oud als Hertha op 0-1 komt. De mouwen worden opgestroopt en een minuut later zet verzilvert Jorrit Verkerk een assist van Lars van der Post. Dit doelpunt luidt een periode in waarin NiTA de bovenliggende partij is en er kansen zijn om op voorsprong te komen. Verder dan een kopbal op de lat komt NiTA echter niet. Ondertussen blijft het oppassen geblazen voor de uitbraken van Hertha. In de 73e minuut wordt een van spelers van Hertha binnen de beruchte lijnen ondersteboven gelopen. De scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Remco Vossestein is kansloos en Hertha komt op een 2-1 voorsprong.

NiTA opnieuw op achterstand. In alle wedstrijden waarin NiTA dit seizoen op achterstand kwam, duurde het maximaal drie minuten voordat de stand weer gelijk was. Er is dus langs de lijn goede hoop dat dit ook nu weer zal gebeuren. Twee minuten later lijkt NiTA daarbij geholpen te worden door een verdediger van Hertha. Roy Langelaar wordt in de 16 meter ondersteboven gelopen. Het levert NiTA een penalty op.  Helaas pakt de keeper van Hertha de penalty van Stef Hoogveldt.

In de slotfase zet NiTA alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar de bal wil er niet in. Ook Hertha weet het doel niet meer te vinden, waardoor de 1-2 eindstand na ruim 90 minuten een feit is.

Winnen went nooit en verliezen is vervelend! Toch is er ook iets positiefs te melden, NiTA wint ondanks het verlies de 1e periode. Het blijft Woubrugge op doelsaldo ruim voor.

Volgende week gaan de mannen van Leon Nieuwhoff op bezoek bij SVOW. Daar hoopt NiTA de draad gewoon weer op te pakken en de competitie weer winnend te vervolgen!