NiTA 1 walst in 45 minuten over geplaagd SVOW

8 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Delft, A. van

Onbekend

Weteringbrug. Eerlijk is eerlijk, ik denk dat weinig Nitanen de plaats kenden. Weteringbrug is een dorpje in de gemeente Haarlemmermeer. Het telt zo’n 400 inwoners en is daarmee nog kleiner dan ons eigen Nieuwer Ter Aa.  De plaatselijke voetbalvereniging SVOW verkeert in zwaar weer. Binnen de club (die in 1946 werd opgericht) klinken de woorden ‘fuseren’ en ‘opheffen.’ Iets wat je niet zou zeggen als je aankomt op het sportcomplex. Een mooie accommodatie (er zijn zoveel kleedkamers dat de gebroeders Van Rijn een eigen kleedkamer konden nemen!), vriendelijke mensen en ook met de sfeer langs de lijn zit het wel goed.

Voetballend wil het dit seizoen niet zo met de geplaagde club aan de Oude Wetering. De selectie is niet breed en de ziekenboeg zit overvol met langdurige blessures. Alle 8 competitiewedstrijden werden verloren. Er werd 6x gescoord en er moest 45x gevist worden. Er is in ieder geval één ding waar het niet aan schort in Weteringbrug; inzet! Ook voor de wedstrijd tegen koploper NiTA had de trainer van SVOW weer een elftal op de been weten te brengen. De trainer moet met voldoening naar de eerste helft gekeken hebben. Over de tweede helft zal hij minder tevreden zijn.

Voor Leon Nieuwhoff van NiTA zal dit wellicht andersom zijn. De trainer van NiTA ziet zijn ploeg in de eerste helft wat rommelig spelen. Zoals verwacht heeft NiTA het meeste balbezit, maar speelt het slordig. Sterker nog, het is SVOW dat in de eerste tien minuten van de wedstrijd mogelijkheden krijgt om de score te openen. NiTA krijgt 5 corners achter elkaar, maar echt dreigend wil het nog niet worden. In de 25 minuut lijkt de ban gebroken als Roy Langelaar de 0-1 op het bord weet te zetten. Vijf minuten later is het opnieuw raak. Dion Kooij zet zijn hoofd tegen de bal en knikt zijn eerste doelpunt voor NiTA binnen. Helaas voor Dion keurt de scheidsrechter het doelpunt af, hij heeft hands geconstateerd. NiTA wordt nog wel een paar keer dreigend, maar scoren voor rust lukt niet meer. Zo is de ruststand 0-1.

In de rust blijkt dat Nino Raaff niet verder kan. Job van Rijn komt hem vervangen. Wat in de eerste helft maar niet wilde lukken, lukt in de tweede helft prima. Passes komen opeens beter aan, SVOW kan het allemaal niet meer voor lopen en na acht minuten in de tweede helft staat het 0-5. Stef Hoogveldt 2x, Job van Rijn en Roy Langelaar krijgen de doelpunten achter hun naam. Met nog een half uur op de klok komen Wessel van Rijn en Dennis van Ekris, Joël Wattimena en Jeroen Langelaar vervangen.  Tussen minuut 64 en 68 schroeft NiTA de score op naar 8. Nummer 6 komt uit een vrije trap van Stef Hoogveldt. Daarna is het Roy Langelaar die de bal twee keer achter de keeper van SVOW weet te werken. Vooral doelpunt nummer 8 is lekker, een prachtige volley!

Het volgende doelpunt wat gemaakt wordt is van Dion Kooij, heel even lijkt hij toch zijn eerste doelpunt in dienst van NiTA te maken. Nu heeft de scheidsrechter echter een duwfout gezien…

Het wordt uiteindelijk toch 0-9. Het is een combinatie tussen de gebroeders Van Rijn die door de jongste van de twee (Job) in de kruising wordt gekopt.

Zo doet koploper NiTA uiteindelijk gewoon wat het moet doen; winnen van SVOW.

Volgende week is er een beker-/ inhaalprogramma. Waarschijnlijk speelt NiTA thuis een oefenwedstrijd. Tegenstander is nog onbekend. Zaterdag 22 november speelt NiTA zijn volgende wedstrijd voor de competitie. RODA ’23 komt dan op bezoek in Nieuwer Ter Aa.