Scheidsrechter

Smit, T.

Accommodatie

Onbekend

NiTA’s laatste thuiswedstrijd ging helaas met 1-2 verloren tegen Hertha. Zaak dus om voor het trouwe publiek op Nitanello iets recht te zetten! NiTA vond in RODA ’23 een gewillige tegenstander!

Met in het achterhoofd de komende toppers tegen Nieuwkoop en NSV ’46, begon NiTA in een heerlijk zonnetje aan de wedstrijd tegen RODA ’23. Zoals de laatste weken wel vaker het geval was, laat ook RODA ’23 vanaf het eerste fluitsignaal blijken dat het niet als kanonnenvoer naar Nieuwer Ter Aa is gekomen. Het probeert NiTA vroeg onder druk te zetten, maar blijkt al snel niet bij machte om het NiTA vanmiddag echt lastig te maken. Als Stef Hoogveldt in de 12e minuut een snelle aanval over de rechterkant beheerst afrondt is de ban gebroken en het hek van de dam. RODA ’23 gaat vanmiddag toch dienen als kanonnenvoer.  In de resterende 33 minuten van de eerste helft moet de doelman van RODA ’23 nog 6x de bal uit het net halen. Stef Hoogveldt, Jorrit Verkerk,  Stef Hoogveldt,  Mike Fokker , nog een keer Stef Hoogveldt en Joël Wattimena zijn hier verantwoordelijk voor. Remco Vossestein heeft aan de andere kant ondertussen niets te vrezen. Het enige schot op doel belandt op de deklat van de ballenvanger achter zijn doel.

Enige smetje op de eerste helft is het afhaken van Joël Wattimena. Hij moet het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Job van Rijn. Ook Jorrit Verkerk blijft in de rust in de kleedkamer achter. Jeroen Langelaar is zijn vervanger. Geen kaarten pakken, geen blessures oplopen en er nog een paar inschieten; het doel voor de tweede helft is duidelijk.

De tweede helft is vijf minuten onderweg als Stef Hoogveldt op weg is naar zijn 5e treffer van de middag. De keeper van RODA ’23 besluit dit te voorkomen door een overtreding te maken. De daarop volgende strafschop wordt feilloos benut door Roy Langelaar. Even later is het de ingevallen Job van Rijn die zijn doelpuntje mee pikt. Stef Hoogveldt zorgt er vervolgens voor dat het scorebord (voor de derde keer dit seizoen!) tijdens een wedstrijd weer op 0-0 springt! Een kwartier voor tijd kopt Jeroen Langelaar met een bekeken balletje de 11-0 stand op het scorebord. Er lijkt nog voldoende tijd om over de 12-0 die tegen Legmeervogels behaald werd heen te gaan, maar de bal wil er niet meer in.

De komende twee weken treft NiTA twee directe concurrenten. De verschillen tussen de bovenste vier ploegen zijn klein; winst is dus zeer welkom! Volgende week speelt NiTA uit bij Nieuwkoop. Aftrap op Sportpark ‘De Dulen’ is om 15.00. Komt allen! (De weg tussen Noorden en Nieuwkoop is dicht, houd dus wellicht rekening met extra reistijd!)