Gelijkspel voor NiTA in levendige topper

6 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Schievink, R.

Onbekend

‘Als na afloop van een wedstrijd twee teams van het veld stappen met het idee dat er meer ingezeten had, is een gelijkspel een terechte uitslag.’ Het is een conclusie die na afloop van de wedstrijd NiTA – NSV ’46 prima getrokken kon worden!

Er is heel wat publiek afgekomen op de topper in 4C. Sinds vorige week delen NiTA en NSV ’46 de koppositie, inzet van de wedstrijd is dus de eerste plaats op de ranglijst.

Nog voordat de eerste minuut verstreken is, staat Roy Langelaar oog in oog met de keeper van NSV ’46. Helaas voor NiTA doet de doelman van NSV ’46 wat hij moet doen, hij houdt Roy Langelaar van scoren af. Het daarop volgende half uur is voor NSV ’46. De spelers van de ploeg uit Noorden weten elkaar makkelijk te vinden en combineren er lustig op los. NiTA loopt in deze fase van de wedstrijd achter de feiten aan. In de 12e  minuut is NSV ’46 dicht bij het eerste doelpunt, de lat brengt redding. Twee minuten later heeft Remco Vossestein een prachtige save in huis, maar een minuut later is hij kansloos als NSV ’46 een prachtige aanval doeltreffend afrondt.

Er ontspint zich een wedstrijd waarin tot het uiterste gestreden wordt. Spelers spelen op het randje (en soms erover), maar scheidsrechter Schievink laat (te?) veel  toe. NSV ’46 krijgt nog een aantal mogelijkheden om de score op te voeren, maar Remco Vossestein laat zien waarom hij tussen de palen staat! Als er een half uur gespeeld is gaat de NSV ’46 storm een beetje liggen. NiTA komt wat meer aan voetballen toe en krijgt kort voor rust een paar mogelijkheden om de stand weer gelijk te trekken. De bal gaat er echter niet in en de ruststand is 0-1.

In de rust blijft Thommy van Wageningen achter in de kleedkamer, Dion Kooij is zijn vervanger.

Supporters die na de rust nog even hun drankje opdrinken in de kantine, kijken als ze naar buiten komen verbaasd naar het scorebord; 2-1.

Direct na rust heeft Jorrit Verkerk de 1-1 op het scorebord gezet. Kort daarna is er een ongelukkig moment voor de verder uitstekende keeper van NSV ’46. Hij laat een vrije bal los. Dion Kooij is er als de kippen bij om de 2-1 binnen te schieten. Ineens is het een heel andere wedstrijd. NiTA is in deze fase heer en meester, het lijkt een kwestie van tijd voordat de 3-1 gaat vallen.

Het is echter NSV ’46 dat op schitterende wijze op 2-2 komt. Een prachtige pegel laat Remco Vossestein kansloos. De laatste 20 minuten laten beide elftallen zien vol voor de winst te gaan. NSV ’46 claimt nog een penalty, Roy Langelaar stuit opnieuw op de keeper van NSV ’46, Remco Vossestein treedt prima op bij een ongelukkig moment van Dion Kooij achterin en vlak voor tijd is het Wessel van Rijn die zijn schot gekeerd ziet worden door de keeper van NSV ’46.

Het is het laatste wapenfeit van deze middag. De vele supporters op Nitanello hebben een wedstrijd op het scherpst van de snede gezien. Twee teams die speelden met het doel om te winnen en daar veel strijd voor geleverd hebben. De eerste helft was voor NSV ’46, de tweede voor NiTA. Op basis daarvan kunnen we zeggen dat de 2-2 uitslag terecht is.

Woubrugge en Nieuwkoop winnen hun wedstrijden en passeren zo NiTA en NSV ’46 op de ranglijst. Volgende week zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Aarlanderveen komt dan op bezoek. Koplopers Nieuwkoop en Woubrugge ontmoeten elkaar ook volgende week. Bij winst op Aarlanderveen zou NiTA zomaar weer kunnen stijgen op de ranglijst!