13 december 2014 14:30

Scheidsrechter

Huurdeman, P.J.

Onbekend

Na twee gelijke spelen tegen mede titelkandidaten Nieuwkoop en NSV mocht NiTA vandaag aantreden tegen een stuk lager geklasseerde tegenstander. Aarlanderveen stond voor de wedstrijd op 10 punten uit 10 wedstrijden maar had in de wedstrijden tegen NSV en Woubrugge geen enorme nederlagen geleden, wel was uit de krant al bekend dat Aarlanderveen veel mensen moest missen vandaag.

Nog voordat NiTA zelf aan aanvallen kon denken op het zware veld zorgde de verdediging van Aarlanderveen in de 2e minuut al voor een eigen doelpunt. Het wedstrijdbeeld daarna was net als het weer, grijs. Er zat te weinig tempo in het spel om het Aarlanderveen echt lastig te maken, maar ook Aarlanderveen had weinig aanvallende intenties.  Na 20 minuten spelen combineert NiTA wat vaker door de verdediging van Aarlanderveen heen, en is Wessel net als vorige week dicht bij een goal maar dit schot gaat helaas op de paal. Een paar minuten later haal Joël met een mooie actie de achterlijn, legt goed voor op Stef die de 2-0 kan binnenschieten. Even later staat Stef goed opgesteld bij een vrije trap van Lars en kan hij de 3-0 binnenkoppen. Jorrit scoort daarna de 4-0 en na een kleine onoplettendheid van de NiTA verdediging is de spits van Aarlanderveen attent en schuift de 4-1 langs Remco. In de laatste 5 minuten van de eerste helft krijgen Joël en Stef alle ruimte om te voetballen in het strafschopgebied van Aarlanderveen en kan Stef nog 2 goals maken, ruststand 6-1.

In de rust word er aan NiTA kant niet gewisseld, en binnen 5 minuten kan Jorrit zijn 2e van de middag bijschrijven. Na een uur spelen mag Aarlanderveen nog een keer scoren, een scrimmage voor het doel van Remco betekend uiteindelijk de 7-2. De NiTA keeper word direct na de goal vervangen door Paul omdat hij een blessure heeft opgelopen in een eerder duel om de bal. De 8 en 9-2 die daarna vallen zijn beide van grote schoonheid, eerst mag Joël aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 25 die prachtig de goal in vliegt. Een paar minuten later komt linksback van vandaag Dion Kooij naar voren langs de lijn en schiet de bal diagonaal in een keer over de keeper!

In het slot van de wedstrijd blijft NiTA aanvallen en gretig zoeken naar meer goals. Job van Rijn tekent in de slotfase nog voor twee goals en het slotakkoord is voor de onbetwiste topscorer Stef Hoogveldt die zijn 27e(!!) van het seizoen binnenschiet, en zorgt voor de 12-2 eindstand. Opnieuw is het scorebord niet bestand tegen de scoringsdrift van NiTA.

NiTA gaat door de winst van Woubrugge op Nieuwkoop als 2e de winterstop in achter datzelfde Woubrugge, maar met 77 doelpunten als veruit productiefste ploeg. Op 24 januari word de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen KDO.