NiTA 1 doet slechte zaken in strijd om kampioenschap!

Scheidsrechter

Verkleij, S.

Accommodatie

Onbekend

NiTA 1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door afgelopen zaterdag op eigen veld te verliezen van Siveo ’60 uit Zegveld. NiTA liet niet zijn beste spel zien en zag dat de wedstrijd beslist werd door een aantal opmerkelijke momenten vlak na de aftrap.

Van te voren was al duidelijk dat Siveo ’60 voor niet minder dan 3 punten naar Nieuwer Ter Aa was gekomen. In de wedstrijd werd dit ook al snel duidelijk. Siveo ’60 probeert aan te vallen waar het kan en komt een paar keer dreigend voor het doel van Brend Koekoek, tot enorme kansen komt het echter niet. NiTA speelt slordig, verliest teveel duels en weet weinig kansen te creëren.  Het spel golft op en neer en de supporters die op deze koude zaterdagmiddag langs de lijn staan zien genoeg gebeuren om hun mening over te geven. In de 30e minuut gaat het fout voor NiTA. Waar iedereen denkt aan een terugspeelbal op keeper Brend Koekoek besluit de verdediger om binnen de beruchte lijnen het duel met zijn tegenstander aan te gaan. De aanvaller gaat naar de grond en de scheidsrechter geeft Siveo ’60 een penalty. Een buitenkansje voor de topscorer van Siveo ’60, Stef Kuijer. Hij schiet Siveo ’60 onberispelijk naar een 0-1 voorsprong. Vanaf de daaropvolgende aftrap zoekt NiTA direct de aanval. Jorrit Verkerk duikt op voor de keeper van Siveo ’60 en wordt onreglementair gestuit. Althans, dat denkt vrijwel iedereen die langs de lijn staat (groen-wit en blauw-geel). De scheidsrechter beoordeelt het echter anders en weigert de bal op de stip te leggen.

Even later komt NiTA toch op gelijke hoogte. Dennis van Ekris knalt na een mooie aanval de bal hard achter de keeper van Siveo ’60. Na dit doelpunt domineert NiTA, maar weet het doel niet te vinden. De passing is slordig, de vlag gaat (onterecht?) omhoog of de scherpte in de afwerking ontbreekt. De ruststand is dan ook 1-1.

De mouwen moeten worden opgestroopt om er in de tweede helft iets positiefs van te gaan maken, met die gedachte komt NiTA de kleedkamer uit. De goede bedoelingen ten spijt, direct vanaf de aftrap komt Siveo ’60 op 1-2. Het is een ongelukkige te korte terugkopbal waar Stef Kuijer als de kippen bij is en NiTA loopt opnieuw achter de feiten aan  1-2. Siveo ’60 geniet van de voorsprong en bij NiTA wil het niet echt lukken. Bas Abrahams wordt vervangen door Wessel van Rijn. Even later komt Job van Rijn Nino Raaff vervangen. Job van Rijn lijkt een gouden wissel te worden. Hij staat nog geen minuut in het veld of hij levert een perfecte assist af op Stef Hoogveldt. Stef aarzelt geen moment en zet de 2-2 stand op het scorebord.

Iedereen langs de lijn gaat er nog eens goed voor staan. Er zijn nog 20 minuten te spelen en vrijwel iedereen heeft het gevoel dat de wedstrijd nu in het voordeel van NiTA uit zal gaan vallen. Siveo ’60 trapt af, zet een mooie aanval op en komt via Maico van Moorselaar direct weer op voorsprong, 2-3.

NiTA heeft dan nog 20 minuten om de achterstand ongedaan te maken, maar slaagt hier niet in. De irritaties nemen toe en de klok tikt verder. Tot overmaat van ramp moet NiTA de laatste 10 minuten ook nog met 10 man verder. Er is een kopduel waarbij Mike Fokker veel hoger komt dan zijn tegenstander. De scheidsrechter fluit voor een overtreding en toont even later tot verbazing van iedereen een rode kaart. De lezing achteraf is dat Mike Fokker bij het weglopen op het been van zijn tegenstander heeft gestaan?? Vraagtekens alom, maar de beslissing is genomen….

Ook met 10 man blijkt NiTA in staat om Siveo ’60 terug te drukken, maar tot doelpunten komt het niet meer. Siveo ’60 viert de overwinning als een kampioenschap, NiTA druipt gedesillusioneerd af.

De concurrentie in de strijd om het kampioenschap weet wel te winnen, NiTA doet dus slechte zaken.

Volgende week mag NiTA uit in Vinkeveen bij Hertha op zoek naar eerherstel. Aftrap op Sportpark Molmhoek is om 15.00uur.