7 februari 2015 15:00

Scheidsrechter

Hagman, R.

Onbekend

NiTA heeft in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen van laagvlieger Legmeervogels. Met een flinke lijst afwezigen door vakanties en blessures waren het uiteindelijk Remco, Berger, Thommy, Dion, Mike, Wessel, Lars, Jeroen, Joel, Nino en Stef die aan de wedstrijd begonnen tegen het jonge team van Legmeervogels. Vorige week moest de wedstrijd tegen KDO nog worden afgelast, maar nu kon er na diverse oefenduels weer competitie worden gespeeld!

De thuiswedstrijd eindigde in 12-0, maar in de eerste helft werd al duidelijk dat het tot zo’n grote score niet ging komen vandaag. NiTA begon goed en na 10 minuten kon Stef Hoogveldt de 0-1 in het doel schuiven, doordat hij de bal beter controleerde dan de keeper van de tegenstander na een mooie steekpass van Joel. Na de openingstreffer ging het tempo omlaag en kon Legmeervogels vrij simpel de gelijkmaker langs Vossestein schieten. Het verdere verloop van de eerste helft was voor het publiek vrij saai, NiTA was in balbezit maar kon niet enorm gevaarlijk worden en als er een kansje kwam stond daar de keeper van Legmeervogels die met een paar snelle reflexen een voorsprong voorkwam.

In de 2e helft gooide NiTA het tempo omhoog en werd het tegenhouden van Legmeervogels vooral irritatie naar de scheidsrechter. Na 10 minuten kon Joel vanaf rand 16 een schot op doel plaatsen dat voor de voorsprong zorgde, 1-2. In het verdere verloop kwam Jeroen ook steeds meer in het strafschopgebied van de tegenstander, hij was verantwoordelijk voor de 1-3 en gaf de assist voor de 2e goal van Stef op deze grijze middag. Ook in de 2e helft was het opnieuw de keeper van de tegenstander die uitblonk, hij maakte nog een heel aantal kansen van Nino en Stef onschadelijk.

Na het eindsignaal was de euforie over deze wedstrijd niet al te groot, maar dat draaide al snel om toen bleek dat zowel Nieuwkoop als Woubrugge punten hadden laten liggen op deze zaterdagmiddag. Volgende week haalt NiTA de wedstrijd bij en tegen KDO in om 14:00 in de Kwakel.