4 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Landman, E.

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde NiTA het inhaalduel tegen Alphia. Na de ruime 8-0 overwinning tegen het povere SVOW, vanmiddag een tegenstander waar van tevoren meet tegenstand van verwacht mocht worden. De eerder dit seizoen gespeelde uitwedstrijd leverde een moeizame 1-2 overwinning op voor NiTA. Tel daarbij op dat de ploeg uit Alphen aan den Rijn nog volop meedoet in de strijd om de nacompetitie te bereiken en de ingrediënten voor een lastige wedstrijd voor NiTA leken aanwezig!

Tot verbazing van velen heeft NiTA de eerste helft geen kind aan Alphia. NiTA combineert erop los en  creëert (en krijgt) volop ruimte om te voetballen. Het regent kansen in de eerste helft. De 3-0 ruststand is niet eens geflatteerd. In de 13e minuut is het Jorrit Verkerk die een mooie pass van Joël Wattimena keurig afrondt. De keeper van Alphia raakt hierbij helaas geblesseerd en moet zich even later laten vervangen. In de 32e minuut is het opnieuw Jorrit Verkerk die het net weet te vinden. Drie minuten later pikt ook Jeroen Langelaar zijn doelpunt mee, de assist is van Dennis van Ekris.

In de rust wordt er nagepraat en vooruit gekeken. Er zal een ander Alphia uit de kleedkamer komen is de verwachting. Die verwachting blijkt te kloppen. NiTA heeft weliswaar nu letterlijk de wind mee, maar de vlotte combinaties uit de eerste helft komen niet helemaal uit de verf. In de 64e minuut valt dan ook een tegentreffer. Na een corner is er een afstandsschot dat Brend Koekoek pas laat aan ziet komen. Hij weet de bal te pareren, maar er staan twee Alphenaren klaar om de rebound binnen te werken. Alphia hoopt op meer en creëert hier en daar wat kansjes. Door de drang naar voren ontstaat er meer ruimte op het veld, maar NiTA weet hier niet optimaal van te profiteren.

In de 75e minuut houdt heel NiTA zijn hart even vast. Michel Nolten van Alphia lijkt binnen de beruchte lijnen ondersteboven te worden gelopen door de keeper van NiTA, Brend Koekoek. De scheidsrechter wuift het echter weg en een minuut later zet Roy Langelaar de veilige 4-1 op het scorebord.

Het slotakkoord is voor Dennis van Ekris. Hij zet in blessuretijd een mooie solo in. Aan het eind van de solo nog een 1-2 met Job van Rijn en de 5-1 wordt binnengeschoten door Dennis van Ekris. Aftrappen hoeft vervolgens niet meer van de scheidsrechter.

NiTA wint uiteindelijk, met name door een goede eerste helft, eenvoudig van Alphia.

Volgende week zaterdag speelt NiTA uit bij RODA ’23, aftrap aan de Noorddammerweg in Amstelveen is om 14.30uur.