Scheidsrechter

Ploeg, R.C.H. van der

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag stond in Woubrugge de topper tussen Woubrugge en NiTA op het programma. Het beloofde gezien de stand op de ranglijst een wedstrijd te worden, waarin beide teams voor de winst zouden gaan en dat werd het ook! De uiteindelijke 2-2 uitslag stemde dan ook geen van beide ploegen tevreden, maar terugkijkend op 90 minuten strijd konden de meeste mensen er wel vrede mee hebben.

Scheidsrechter van der Ploeg heeft net voor het eerst op zijn fluitje geblazen of Nino Raaff verschijnt al bijna in zeer kansrijke positie voor de keeper van Woubrugge. De supporters gaan er maar eens goed voor staan. Iedereen herinnert zich de thuiswedstrijd tegen Woubrugge nog. Binnen 8 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord, wie weet hoe snel de doelpunten vanmiddag zullen vallen!

Helaas bereikt de bal Nino Raaff net niet goed genoeg en is de kans verkeken. De openingsfase is voor NiTA. Woubrugge laat het balbezit aan NiTA. NiTA probeert de rust aan de bal te bewaren en voetballend een gaatje te vinden in de defensie van Woubrugge. De harde wind en de staat van het veld zijn hierbij niet in het voordeel van de mannen uit Nieuwer Ter Aa. Er ontstaan wat dreigende momenten voor het doel van Woubrugge, tot hele grote kansen komt het echter niet.

Aan de andere kant moet Brend Koekoek redding brengen op een hard schot van een van de spelers van Woubrugge. Kort daarna is hij kansloos op een kopbal uit een mooie voorzet. De stand is dan 1-0. Wellicht op dat moment wat tegen de verhoudingen in, maar ja het gaat bij voetbal om de doelpunten. Na de 1-0 is NiTA het een beetje kwijt. Het is ongeduldig aan de bal en concentreert zich soms op de verkeerde zaken. Het levert NiTA 2 onnodige gele kaarten op. In de 35e minuut komt NiTA goed weg. Woubrugge krijgt een open kans op 2-0, maar het schot verdwijnt naast het doel. Kort daarna laat NiTA ook weer wat moois zien. Dennis van Ekris ziet zijn rush van achteruit via een mooie 1-2 met Stef Hoogveldt bijna beloond worden met een doelpunt. Bijna telt echter niet en zo gaan beide teams de kleedkamer in met een 1-0 voorsprong voor Woubrugge.

In de rust brengt trainer Leon Nieuwhoff wat meer lengte in de ploeg. Dion Kooij komt Bas Abrahams vervangen. Probeer te blijven voetballen, concentreer je op het voetballen en hou vooral de handige buitenspelers van Woubrugge in de gaten, zo luidt de opdracht.

Net als de in de 1e helft laat NiTA ook gelijk in het begin van de 2e helft zien dat het voor niets minder dan de winst wil gaan. Enige verschil met de 1e helft is dat het NiTA nu wel lukt om te scoren. In de 52e minuut promoveert Roy Langelaar een voorzet van Joël Wattimena tot doelpunt, 1-1!

Een minuut later zorgt een slippertje achterin bij NiTA bijna direct weer voor een achterstand, gelukkig loopt het met een sisser af.

Er ontspint zich een wedstrijd waarin het publiek twee teams ziet die vol voor de winst gaan. Soms met mooie combinaties, dan weer een messcherpe counter, strijdend voor elke meter zien we wat overtredingen die geel opleveren; met een gelijkspel nemen beide teams duidelijk geen genoegen.

NiTA is in deze fase het meest dreigend. Het krijgt ook een aantal mogelijkheden, maar het laatste eindstationnetje is het vanmiddag te vaak ‘net niet.’ En als het doel van Woubrugge serieus onder vuur genomen wordt staat daar de sterk keepende keeper van Woubrugge.

Dan breekt de 78e minuut aan. De spits van Woubrugge en de keeper van NiTA Brend Koekoek naderen elkaar binnen de beruchte lijnen…. De spits gaat gewillig naar de grond….. Is het een penalty? Iedereen heeft er een mening over, maar er is maar één mening die belangrijk is. Scheidsrechter Van der Ploeg vindt het een strafschop waard en de bal gaat op de stip. De penalty wordt feilloos binnengeschoten.

Nog 12 minuten te gaan. Waar veel NiTA supporters de 1-2 in de lucht voelden hangen, staat er nu ineens een 2-1 stand op het scorebord. NiTA laat de koppies niet hangen. Het stroopt nog één keer de mouwen op. In de 84e minuut is Dennis van Ekris dichtbij de gelijkmaker. Twee minuten later. Een ingooi voor NiTA. Dennis van Ekris wacht en wacht… Stef Hoogveldt draait rondjes om z’n tegenstanders…. Dennis van Ekris gooit de bal naar Stef Hoogveldt…. Die draait een paar tegenstanders dol en geeft de bal aan Roy Langelaar. De spits van NiTA aarzelt geen seconde en schiet met een vlammend diagonaal schot de 2-2 tegen de touwen!

Ook de laatste paar minuten van de wedstrijd gaan beide teams nog voor de winst. We zien nog een een geplaatst schot van de ingevallen Job van Rijn, maar NiTA weet helaas niet meer te scoren. Ook Woubrugge weet het net niet meer te vinden en zo eindigt de wedstrijd in 2-2.

Er lopen twee teams het veld af die beiden het gevoel hebben dat er vanmiddag meer in gezeten had. NSV ’46 is de lachende derde. Door het gelijke spel tussen Woubrugge en NiTA hebben zij nu de minste verliespunten.

Volgende week speelt NiTA om 14.30uur thuis tegen Sportief.