7 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Timmer, A.L.

Onbekend

Met oog op de derby tussen Nieuwkoop en NSV was het vandaag belangrijk gewoon de punten te pakken en zo alles in eigen hand te houden. Na wat tape om de enkel van de scheidsrechter werd er wat later dan half 3 afgetrapt in een heerlijk zonnetje en met aardig wat publiek langs het veld. Sportief begon net als in de uitwedstrijd met veel druk en opportunistische ballen naar voren, en probeerde het veld klein te houden om zo NiTA niet aan het voetballen te laten komen. Na een kleine tien minuten kon NiTA een stuk meer grip op de wedstrijd krijgen en werd Sportief op de eigen helft gedrukt. Na een kwartier spelen leidde dit tot een corner waaruit Roy goed naar de grond kopte en zo de Sportief keeper kansloos liet, 1-0!

Het spelbeeld bleef bijna de rest van de hele wedstrijd hetzelfde. NiTA had balbezit en domineerde, maar af en toe kwam Sportief toch in de buurt van Brend door een lange bal naar voren of een snelle counter. Na een half uur spelen had Sportief al twee keer moeten wisselen, onder andere door twee teamgenoten die elkaar ongelukkig voor de benen schopten. Net voor rust moest de assistent-trainer van Sportief, die inmiddels als speler was ingebracht, met twee keer geel het veld verlaten enkon NiTA zich opmaken voor nog een helft tegen 10 man.

Na de rust ging NiTA gedreven op zoek naar meer goals om op een veilige marge te komen. Zeven minuten na rust kreeg de keeper een schot van Stef niet onder controle en kon Job vanuit een moeilijke hoek de rebound in het dak van het doel schieten. Een paar minuten later was het de veel opkomende Mike Fokker die een prachtige pass bij Stef op z’n borst legde, die twee verdedigers het nakijken gaf en de 0-3 binnenschoot. Het bleef daarna kansen regenen voor NiTA maar zowel de moeilijke als makkelijke konden niet tot doelpunten worden gepromoveerd door onder andere Joël, Job, Stef en Nino die in het veld was gekomen voor Roy.

Een nuttige overwinning dus voor NiTA. NSV won van Nieuwkoop, dus zou met de inhaalwedstrijden bovenaan kunnen komen. Het blijft spannend bovenin! Volgende week ontvangt NiTA nummer 5 van de ranglijst Siveo uit Zegveld.