Scheidsrechter

Jonker, R.

Accommodatie

Onbekend

In een wedstrijd waarin NiTA de veel betere ploeg was, heeft het nagelaten revanche te nemen op de nederlaag van vorige week en de thuisnederlaag tegen Hertha voor de winterstop. In de eerste helft leek er tot de 30e minuut geen vuiltje aan de lucht. NiTA speelde prima voetbal, creëerde veel kansen en stond op een 0-2 voorsprong door goals van Jorrit en Stef. In de 32e minuut kon Hertha een tegengoal maken door een cadeautje van NiTA in de vorm van een niet zuivere breedtepass. In het restant van het eerste bedrijf verzuimde NiTA om meer afstand te nemen ondanks de vele mogelijkheden.

Of het aan de wind lag, of aan de thee maar de 2e helft kon NiTA moeilijker het spel maken, maar kwam de voorsprong ook niet in gevaar. Na een uur spelen moest Hertha verder met 10 man na een pittige overtreding op de middellijn en zou het voor NiTA nog makkelijker moeten worden de 3 punten mee te nemen uit Vinkeveen. Het spelbeeld na de rode kaart bestond vooral uit veel balverlies en wat uitbraken richting beide kanten. In de 90e minuut kreeg Hertha een vrije trap in de buurt van het doel van Brend. Uit deze vrije trap werd de 2-2 tegen de touwen gekopt. Na een paar minuten floot scheidsrechter Jonker voor het eindsignaal en kon NiTA afdruipen met slechts 1 punt. Volgende week mag NiTA het weer voor eigen publiek laten zien tegen laagvlieger SVOW.