28 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Vacean, S.

Onbekend

Drie punten op Nitanello gehouden. Een mijlpaal bereikt. Zo zouden we de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SVOW het best samen kunnen vatten. NiTA trof in SVOW een povere tegenstander, die als het in balbezit was niet goed raad wist met het balbezit. Nu worden er in het amateurvoetbal geen percentages over het balbezit bijgehouden, maar de schatting is toch wel dat minstens 80% van het balbezit voor NiTA was.

Vanaf minuut één is het dus eenrichtingsverkeer en na 8 minuten breekt Dennis van Ekris de ban. Met zijn chocoladebeen schiet hij NiTA op een 1-0 voorsprong. Door omstandigheden (paal, lat, keeper, bal niet goed raken), duurt het tot de 27e  minuut voordat het tweede doelpunt valt. Heel even lijkt het erop dat SVOW gelijk gaat komen, maar Brend Koekoek heeft een mooie redding in huis. Uit de daarop volgende aanval geeft Roy Langelaar Jorrit Verkerk een niet te missen kans 2-0. De ruststand is uiteindelijk 3-0. Mike Fokker zet goed door en levert een prima assist af op Stef Hoogveldt.

NiTA staat nu op 98 doelpunten. Gezien het spelbeeld de eerste helft is het voor de supporters langs de lijn niet langer de vraag of de grens van 100 doelpunten vanmiddag bereikt gaat worden. De enige vraag die open blijft is ‘Wie gaat hem maken?’

Ook in de tweede helft duurt het even voor er weer een doelpunt valt. In de 58e minuut omspeelt Roy Langelaar beheerst de keeper van SVOW en zorgt voor het 4e doelpunt van de middag. Het blijft kansen en mogelijkheden regenen, maar het lijkt wel of het 100e doelpunt vanmiddag niet wil vallen.

Ook Wessel van Rijn (die vorige week zijn achillespees scheurde en de rest van het seizoen toe zal moeten kijken, sterkte!) ziet hoe zijn teamgenoten kans op kans krijgen, maar de bal verdwijnt maar niet in het net!

Dan breekt de 77e minuut aan en daar is ie! NiTA’s topscorer Stef Hoogveldt kopt hem bekeken binnen! Binnen 10 minuten loopt de stand op naar 8-0. Stef Hoogveldt, Joël Wattimena en Nino Raaff nemen de laatste 3 treffers voor hun rekening.

Volgende week zaterdag speelt NiTA opnieuw thuis. Alphia is dan om 14.30uur de tegenstander.