18 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Rossum, Th.D. van

Onbekend

Aarlanderveen – NiTA leek na 8 minuten voetbal al beslist. De drie punten gingen uiteindelijk mee naar Nieuwer Ter Aa, maar het ging minder gemakkelijk dan iedereen in en naast het veld na 8 minuten voetballen dacht!

Aarlanderveen staat bekend als een ploeg die vaak nipt verliest. Onlangs verloor de groen-witte formatie nog nipt met 1-0 van koploper NSV ’46. NiTA is dus gewaarschuwd en begint fel en geconcentreerd aan de wedstrijd.  NiTA jaagt en combineert er lustig op los. Na 6 minuten voetballen is het al raak. Stef Hoogveldt rond een prachtige pass van Lars van der Post keurig af. Twee minuten later lijkt de wedstrijd al beslist te worden door Jorrit Verkerk. Hij poeiert een voorzet van Mike Fokker binnen. In de fase die erop volgt blijft NiTA goed voetballen en kansen creëren. Dennis van Ekris is nog het dichtst bij een doelpunt, zijn kiezelharde schot spat uiteen op de paal.

Na een minuut of 20 gaat de NiTA storm een beetje liggen. De concentratie lijkt wat te verdwijnen en het spel wordt wat slordiger. De verslapping breekt NiTA in de 39e minuut op als een wilde trap naar voren plotseling voor de voeten van de spits van Aarlanderveen komt. Die aarzelt niet en schuift de aansluitingstreffer achter Remco Vossestein. Even later gaan beide teams de kleedkamer in met een 1-2 ruststand.

De concentratie zal terug moeten keren is de conclusie in de rust. Aarlanderveen heeft zich duidelijk voor genomen om de mouwen nog eens flink op te stropen.  Het komt met een flinke portie inzet uit de kleedkamer.  In de 69e minuut wordt de inzet van Aarlanderveen beloond. Uit een slim genomen ingooi weet het de 2-2 op het scorebord te krijgen.

Supporters langs de lijn denken even terug aan de wedstrijd eerder dit seizoen uit bij Hertha. Ook een flitsende start, ook een 0-2 voorsprong, na 90 minuten stond het echter 2-2…

In de 77e minuut stelt NiTA echter weer orde op zaken. De ingevallen Thommy van Wageningen bereikt met zijn eerste balcontact Nino Raaff. Die legt af op Stef Hoogveldt en de 2-3 is een feit.

Aarlanderveen geeft echter nog niet op. Het stroopt de mouwen nog maar is op, gaat (te?) stevig de duels in en probeert er van alles aan te doen om de 3-3 op het bord te krijgen.  Het betekent echter ook dat er nog meer ruimte voor NiTA ontstaat. In de blessuretijd gaat Jorrit Verkerk binnen de 16 meter onderuit, omdat hij op zijn hakken gelopen wordt door zijn directe tegenstander. De overtreding is niet zwaar, maar levert wel een die een penalty op. Stef Hoogveldt neemt plaats achter de bal en schiet zijn 3e doelpunt van deze middag binnen.

Kort daarna fluit de scheidsrechter voor het laatst en verlaat NiTA Aarlanderveen met een 2-4 overwinning op zak.