25 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Been, J.P.

Onbekend

Het ging niet gemakkelijk, het ging niet vanzelf. Maar de 3-1 overwinning van afgelopen zaterdag op DOSR zorgde er wel voor dat NiTA nog aanspraak mag maken op het kampioenschap!

Afgelopen zaterdag kwam Door Oefening Sterk Roelofarendsveen (DOSR) voor het eerst in zijn bestaan op bezoek in Nieuwer Ter Aa. Het maakte het NiTA erg lastig, maar ging uiteindelijk toch met lege handen terug naar Roelofarendsveen.

Vanaf de aftrap is direct duidelijk dat van DOSR vanmiddag niet teveel voetbal verwacht mag worden. De ploeg komt zelden van de eigen helft af en laat het balbezit veelvuldig aan NiTA. De ploeg van Leon Nieuwhoff creëert een aantal kansen, maar weet niet te scoren. De laatste pass is ongelukkig, het vizier staat niet op scherp of de doelman van DOSR weet redding te brengen. Collega-keeper Remco Vossestein moet in de eerste helft welgeteld één keer in actie komen om een bal weg te stompen bij een corner. Als scheidsrechter Been affluit voor het einde van de eerste helft, is er nog niet gescoord in Nieuwer Ter Aa.

Er moet verandering komen in deze gelijke stand. Concurrenten NSV ’46 en Woubrugge treffen elkaar vandaag. Een gelijkspel in Noorden zou voor NiTA het meest gunstig zijn, maar dan moet er wel gewonnen worden op Nitanello!

We schrijven de 56e minuut. Een te korte terugspeelbal wordt dankbaar opgepikt door de spits van DOSR. Hij omspeelt Remco Vossestein en zorgt voor een 0-1 stand. Langs de lijn slaat de vertwijfeling toe. Het zal toch niet? NiTA reageert echter op de enige juiste manier. Het zet vanaf de aftrap een mooie aanval op en Stef Hoogveldt schiet een minuut na de openingstreffer op aangeven van Dennis van Ekris NiTA weer naast DOSR 1-1. Ook aan deze stand heeft NiTA niets. Er moet gewonnen worden. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De ruimtes zijn klein, het tempo niet altijd hoog genoeg en het ontbreekt hier en daar aan scherpte en geluk.

Uiteindelijk is het Roy Langelaar die NiTA in de 80e minuut op de zo verdiende 2-1 voorsprong kopt. Eerder op de middag belandde zijn schot nog op de paal, met deze rake kopbal uit een vrije trap van Jorrit Verkerk heeft hij meer succes. Het slotakkoord is voor Job van Rijn. Met een prachtig bekeken kopbal zet hij in de extra tijd de 3-1 eindstand op het scorebord.

NSV ’46 en Woubrugge houden het op een 1-1 gelijkspel, waardoor er nog titelkansen zijn voor NiTA. Volgende week zaterdagmiddag speelt NiTA om 14.30u de topper uit tegen NSV ’46. Winst is nodig om de titelkansen levend te houden! Iedereen van harte welkom op Sportpark de Koet, Gerberaweg 1 in Noorden!