Scheidsrechter

Lochtenberg, R.

Accommodatie

Onbekend

Een prachtig zonnetje, een team wat thuis kampioen kan worden, een team dat dit graag wil voorkomen om zo ook zelf nog kans op de titel te hebben en zie daar; voldoende ingrediënten voor een prachtige voetbalmiddag! Een prachtige voetbalmiddag werd het ook. Het was NiTA dat hier de grootste bijdrage aan leverde, maar NSV ’46 wat aan het eind van de wedstrijd de kampioensschaal uitgereikt kreeg.

Als scheidsrechter Lochtenberg om even over half 3 voor het begin van de wedstrijd fluit, laat NiTA gelijk zien waar het voor naar Noorden is gekomen. NiTA is veelvuldig op de helft van NSV ’46 te vinden. Al in de 3e minuut krijgt Roy Langelaar een enorme kans. De bal verdwijnt helaas over het doel van NSV ’46. Even later scoort Roy Langelaar wel, dit doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege een vlagsignaal voor buitenspel. De verdedigers van NSV ’46 hebben hun handen vol aan de aanvallers van NiTA. Met name de linksback van NSV ’46 heeft erg veel overtredingen nodig en mag blij zijn dat hij de rust zonder kaart haalt. Het regent vrije trappen voor NiTA. Uit een van de vrije trappen weet Lars van der Post de keeper van NSV ’46 bijna te verrassen.

Na 20 minuten voetballen is er voor het eerst wat dreiging van NSV ’46 te noteren. Het probeert het doel van Remco Vossestein te bereiken, maar verder dan wat corners komt het niet. Tot de 36e minuut. Vanaf de linkerkant snelt een van de spitsen van NSV ’46 het strafschopgebied in. Scheidsrechter Lochtenberg ziet een overtreding van Dennis van Ekris en legt de bal op de stip. Remco Vossestein wordt naar de verkeerde hoe gestuurd en de 1-0 voorsprong voor NSV ’46 is een feit. Het wordt nog vervelender voor NiTA als NSV ’46 even later naar een 2-0 voorsprong countert. Vlak voor rust is NiTA dichtbij de aansluitingstreffer. De keeper van NSV ’46 krijgt nog net een paar vingers tegen het bekeken kopballetje van Stef Hoogveldt. De bal remt hierdoor wat af en kan voor de doellijn weggewerkt worden door een van de rood-witte verdedigers. Net voor het einde van de eerste helft wordt het allemaal nog zuurder voor NiTA. Een foute terugspeelbal wordt door NSV ’46 afgestraft en beide teams zoeken met een 3-0 stand de kleedkamers op.

In de rust zijn er heel wat ongelovig starende gezichten te zien. Hoe is het mogelijk dat er een 3-0 stand op het scorebord staat….? Leon Nieuwhoff en zijn mannen besluiten om de tweede helft in te gaan met ‘alles of niets!’ Vol op de aanval en hoe het ook afloopt met opgeheven hoofd uit Noorden vertrekken.

De tweede helft is 5 minuten oud als Jorrit Verkerk NiTA op het scorebord zet. Kort na de 3-1 laat Remco Vossestein zijn waarde voor NiTA zien. Hij brengt redding bij een grote kans voor NSV ’46. NiTA ruikt dat het recht heeft op meer  dan de 3-1 achterstand die nu op het bord staat. Het combineert er lustig op los en weet achterin de boel dicht te houden. In minuut 58 schiet Roy Langelaar de aansluitingstreffer binnen. Nog een half uur te spelen. De spanning neemt toe. NSV ’46 heeft aan een gelijkspel genoeg om het kampioenschap binnen te slepen, maar er zijn maar weinig Noordenaren die na de aansluitingstreffer nog vertrouwen hebben in een goede afloop. Een kwartier voor tijd wordt het heel stil langs de lijn als Jeroen Langelaar er 3-3 van maakt. De vlag voor buitenspel gaat omhoog, maar de scheidsrechter overruled zijn grensrechter. Nog een kwartier te gaan. NiTA moet winnen om nog kans te maken op het kampioenschap. De deur achterin dicht houden en er zelf nog eentje inprikken, dat is nu het ideale scenario. De deur achterin dichthouden lukt prima, er zelf nog eentje inprikken is een groter probleem. NiTA heeft het balbezit, NiTA combineert en creëert kansen, maar het 4e doelpunt voor NiTA wil niet vallen. Vlak voor tijd is NiTA er via Job van Rijn nog dichtbij. Zijn kopbal belandt via de vingertoppen van de keeper van NSV ’46 helaas op de paal.

Kort daarna klinkt het eindsignaal en is het feest in Noorden. Vriend en vijand kunnen het erover eens zijn dat NiTA vandaag de beste ploeg was en eigenlijk de overwinning verdiende, maar NSV ’46 viert het kampioenschap. Kampioen worden doe je over een heel seizoen en de ploeg uit Noorden heeft over het hele seizoen de meeste punten verzameld. De felicitaties en bloemen gaan dan ook namens NiTA naar NSV ’46.

Volgende week sluit NiTA de competitie thuis af tegen Nieuwkoop. De week daarop begint de nacompetitie voor NiTA.