9 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Hoeve, M. ter

Onbekend

Zaterdagmiddag 11.45uur. NiTA 2 trapt af voor de belangrijke wedstrijd tegen Argon 9. In het doel van NiTA 2 staat ‘Hakkie, tikkie, loppie NiTA 2’ goalie Paul Dissel. Zaterdagmiddag 16.30uur. Het einde van NiTA 1 tegen Nieuwkoop 1. Vanuit het doel van NiTA 1 komt ‘Hakkie, tikkie, loppie NiTA 2’ goalie Paul Dissel richting de kantine, eindelijk tijd om dat drankje te doen waar hij zo’n zin in heeft. Vanaf 11.45uur staat hij al op het veld.

Eerst een wedstrijd met NiTA 2. Paul weet in deze wedstrijd z’n doel schoon te houden. NiTA 2 scoort 2x via Billy van Nieuwkerk en wint dus met 2-0. Door deze overwinning kan NiTA 2 volgende week bij Hillegom kampioen worden. Het is feest bij NiTA 2. Paul Dissel en Cees Langelaar vieren het feest echter niet volop mee. Zij zullen na 90 minuten voetbal zo meteen nog een keer binnen de lijnen verschijnen om het met NiTA 1 op te nemen tegen Nieuwkoop. Cees Langelaar loopt nog eens 45 minuten lang de longen uit z’n lijf (en dan hebben we het nog niet eens over de 90 minuten die hij afgelopen woensdag al met NiTA 2 speelde).

NiTA krijgt wat kansjes, Nieuwkoop ook. Uit een van de kansen weet Nieuwkoop te scoren. Paul Dissel behoedt NiTA onder luidt gejuich van zijn teamgenoten van NiTA 2 voor een grotere achterstand. Als het rust is staat het 0-1 voor Nieuwkoop. De spelers komen het veld af. Tijd voor een welverdiende rustpauze. Iedereen, behalve Paul…. De jeugd van NiTA strijd in de rust om de felbegeerde penaltybokaal, wie verdedigt het doel? Juist: Paul Dissel! Net voordat beide teams het veld weer op komen gooit Paul nog even een flesje AA naar binnen. Hij ziet vanuit z’n doel hoe het al snel via Stef Hoogveldt 1-1 wordt. NiTA krijgt kansen op meer en daar waar Nieuwkoop gevaarlijk wordt staat daar altijd nog Paul Dissel. Nog een keer zal hij deze middag zijn meerdere moeten erkennen in een van de aanvallers van Nieuwkoop. De spitsen van NiTA krijgen nog kansen op de gelijkmaker, helaas voor NiTA valt deze niet. Zo verliest NiTA zijn laatste competitiewedstrijd van dit seizoen met 1-2 van Nieuwkoop en kan het zich op gaan maken voor de nacompetitie. Paul Dissel slaat ondertussen zijn welverdiende drankje achterover.

In de kantine is het feest. NiTA C1 is kampioen geworden, NiTA 2 en de Veteranen kunnen volgende week kampioen worden, NiTA 1 mag via de nacompetitie proberen te promoveren. NiTA mag trots zijn op deze mooie prestaties. Vanmiddag zijn we extra trots op NiTA 2 en de veteranen. Uit deze twee teams heeft NiTA 1 het afgelopen seizoen regelmatig mensen mogen lenen om blessures en schorsingen op te vangen. Prachtig om te zien dat mensen zich zo in willen zetten om gaten die er vallen door blessures en schorsingen op willen vullen. Namens NiTA 1, bedankt! En uiteraard heel veel succes in jullie kampioenswedstrijden van volgende week!