16 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Apperloo, L.W.M.

Onbekend

Het was ‘Supersaturday’ op Nitanello! NiTA VE 1 en NiTA 2 mochten hun kampioenschappen vieren; van harte! NiTA 1 droeg zijn steentje bij aan de feestvreugde door Lopik 1 met 3-0 te verslaan en zo een goede uitgangspositie te creëren voor de terugwedstrijd van volgende week!

Supporters die zich even na half 3 nog in de kantine bevinden, zijn te laat om mee te kunnen applaudisseren voor het eerste doelpunt van deze middag. De wedstrijd is 3 minuten oud als Joël Wattimena een vrije bal op de lat uiteen ziet spatten. Vele ogen volgen de terugspringende bal, maar het hoofd van Mike Fokker is er als eerste bij om de bal tegen de touwen te knikken! De spelers van Lopik kijken wat verbaasd om zich heen, maar zien aan de feestvierende Nitanen dat het toch echt waar is. Na 3 minuten voetballen staat NiTA met 1-0 voor. Wanhopen doen de blauw-witte supporters (die in grote getale naar Nieuwer Ter Aa zijn afgereisd!) nog niet, daarvoor is het nog veel te vroeg. Het wordt toch wat stiller aan de blauw-witte kant als Stef Hoogveldt na 15 minuten ook de bal achter de keeper van Lopik weet te koppen. NiTA leidt binnen het kwartier met 2-0!

In de 24e minuut noteren we het eerste wapenfeit van Lopik. Een mooie volley spat op de lat uiteen. Gelukkig voor NiTA volgt er nu geen rebound en loopt het met een sisser af. Twee minuten later is het opnieuw raak voor NiTA. Dennis van Ekris vindt met een prachtige pass vanaf rechts, Joël Wattimena op links. Zijn voorzet belandt op het hoofd van Stef Hoogveldt die zijn 2e van deze middag binnen kopt. 3-0 is ook de ruststand.

In de 2e helft zien we Lopik wat meer op de helft van NiTA. Echt grote kansen worden er echter niet gecreëerd. Remco Vossestein wordt één keer serieus getest. In een één tegen één situatie weet hij met een katachtige reactie (eerst met z’n hand, dan met z’n voet) redding te brengen. Voor het doel van Lopik zien we hoe Job van Rijn in zo’n één op één situatie zijn meerdere moet erkennen in de doelman van Lopik, hoe Nino Raaff geen ruimte weet te vinden voor een schot en hoe een mooie volley van Jorrit Verkerk weg gebokst wordt door de keeper van Lopik. Net voor tijd lijkt NiTA toch het 4e doelpunt te maken. Liggend op de grond weet een van de verdedigers de bal nog uit de doelmond te werken. Dat hij hierbij zijn hand gebruikt ontgaat het arbitrale trio helaas.

Zo levert de 2e helft geen doelpunten meer op en sluit NiTA het eerste duel af met een 3-0 overwinning. Volgende week zaterdag speelt NiTA de terugwedstrijd uit bij Lopik. De ploeg die over twee wedstrijden het sterkst is, komt volgend jaar uit in de 3e klasse. NiTA heeft zich in een gunstige uitgangspositie gemanoeuvreerd, maar de bal is rond! De mannen van Leon Nieuwhoff kunnen uw steun volgende week goed gebruiken! Aftrap op Sportpark Lopik is om 14.30uur.