3 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Idrissi Chiour, J.

Onbekend

Voor het eerst in zijn bestaan mag NiTA dit jaar uitkomen in de 2e klasse. Het werd niet het debuut waar op gehoopt was. In 5 minuten tijd gaf NiTA de wedstrijd weg en was het Loosdrecht dat met een 1-5 overwinning huiswaarts keerde.

Voor beide ploegen was het vorige seizoen succesvol te noemen. Loosdrecht promoveerde door kampioen in 3C te worden. NiTA wist voor het tweede jaar op rij promotie via de nacompetitie af te dwingen. Voor beide ploegen gold overigens dat de resultaten in de voorbereiding niet geweldig waren. Een goede start van de competitie zou deze mindere spiraal kunnen doorbreken.

Het begin van de wedstrijd is voor NiTA. Het krijgt via Jorrit Verkerk, Roy Langelaar en Joël Wattimena (lat) goede mogelijkheden om op het scorebord te komen. Dennis van Ekris weet in deze fase de bal zelfs tegen de touwen te krijgen, maar deze goal wordt helaas wegens buitenspel afgekeurd. In de periode erna weet Loosdrecht er wat meer uit te komen en is het soms dreigend richting het doel van Remco Vossestein.

Het lijkt erop dat beide ploegen zullen gaan rusten met een 0-0 tussenstand. Het loopt echter anders. Loosdrecht scoort, de protesten voor buitenspel zijn er, maar de scheidsrechter noteert de 0-1 stand op zijn scoreblokje. Even later wordt er al gejuicht als Job van Rijn met een prachtige kopbal de keeper passeert, maar er blijkt nog een attente verdediger op de doellijn aanwezig. Op slag van rust krijgt Roy Langelaar de rode kaart voor gehouden. De overtreding is er, iedereen rekent op een gele kaart, maar rood blijkt de sanctie. Gelukkig voor NiTA is het dan direct rust, zodat het strijdplan doorgenomen kan worden.

Een slippertje in de verdediging van NiTA zorgt er direct na rust voor dat Loosdrecht de score verdubbelt 0-2. Loosdrecht is de spanning kwijt, NiTA loopt achter de feiten aan en speelt een verloren wedstrijd. De laatste minuten voor rust en de eerste minuten na rust zijn NiTA fataal vanmiddag. Loosdrecht loopt uit naar 0-4, dan weet Dennis van Ekris wat terug te doen. Hij bekroont een fraaie solo met een doelpunt, het eerste doelpunt ooit voor NiTA in de 2e klasse. Voor de statistieken maakt Loosdrecht er vlak voor tijd nog 1-5 van.

Al met al niet het gewenste debuut voor NiTA. Volgende week gaat NiTA op bezoek bij titelkandidaat DHSC. Aftrap daar is om 14.00uur.