10 september 2016 14:00

Scheidsrechter

Appel, R.

Onbekend

Wat als telt niet… Dat NiTA een lastige middag zou krijgen bij titelkanditdaat DHSC was ingecalculeerd. Dat er uiteindelijk met 4-1 verloren werd was geen schande. Toch bleef die ene vraag nagalmen; Wat als….

Voor de tweede competitiewedstrijd mocht NiTA op bezoek bij DHSC. De ploeg uit Utrecht heeft aardig van zich laten horen op de transfermarkt deze zomer en is daarom meteen een van de belangrijkste titelkandidaten in 2B. Door een schorsing, vakantie en een bruiloft kon trainer Leon Nieuwhoff vandaag geen beroep doen op Roy Langelaar, Lars van der Post en Remco Vossestein. Dit leverde een basisplaats voor doelman Remco Brouwer op, die zich van z’n beste kant liet zien!

Dat DHSC het meeste balbezit heeft is niet vreemd. NiTA wacht geduldig af, houdt de ruimtes klein en loert op mogelijkheden om eruit te komen. NiTA komt in de 12e minuut zelfs op voorsprong. Het is linksback Mike Fokker die NiTA op een 0-1 voorsprong schiet. Zoals gezegd heeft DHSC het meeste balbezit. Het creëert ook wat kansen, maar het vizier staat nog niet op scherp of Remco Brouwer laat zien wat hij in huis heeft.

NiTA doet mee in deze wedstrijd. Er wordt gestreden om elke meter, het staat op een 0-1 voorsprong en DHSC weet nog niet tot scoren te komen. Zit er misschien een stuntje in vanmiddag?

We schrijven de 25e minuut. De bal wordt diep gespeeld op de spits van DHSC. Cees Langelaar weet de bal voor de spits van DHSC weg te trappen. Het been is daarbij vrij hoog geheven, maar het enige dat geraakt wordt is de bal! De spits van DHSC geeft een flinke brul, slaat zijn handen voor het gezicht en stort op de grond. Het fluitje van de scheidsrechter gaat en Cees Langelaar ziet verbijsterd hoe de leidsman hem de rode kaart voor houdt. Zijn verbijstering wordt gedeeld door alles wat groen-wit is, maar ook de supporters van DHSC zijn verbaasd. Hoe dan ook, Cees Langelaar moet het veld verlaten en er is nog ruim een uur te spelen.

Tien minuten later weet DHSC de stand gelijk te trekken, de rust wordt bereikt met een 1-1 tussenstand.

In de rust wordt er stevig gebaald over de rode kaart. Maar er staat nog steeds een resultaat op het scorebord. Het plan is om voor dat resultaat te blijven strijden! NiTA doet wat het kan, maar tien minuten na rust staat DHSC met 3-1 voor en is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Wel moet gezegd worden dat NiTA niet opgeeft. Het weigert om zich zonder meer naar de slachtbank te laten leiden. Er zijn nog wat mogelijkheden om iets terug te doen, maar het is DHSC dat nog een van zijn mogelijkheden weet te verzilveren. Vlak voor tijd kan DHSC op 5-1 komen, maar Remco Brouwer beloont zijn goede optreden met het klemvast pakken van een penalty.

DHSC was vanmiddag de sterkste, maar toch blijft die ene vraag rondzingen…… Wat als……? Zoals gezegd, dat telt niet! Volgende week komt buurman CSW op bezoek in Nieuwer Ter Aa. Aftrap is om 14.30uur