Scheidsrechter

Nefkens, G.J.

Accommodatie

Onbekend

NiTA heeft er 5 wedstrijden keihard voor moeten werken maar het is eindelijk gelukt om de 3 punten te behalen in een wedstrijd in de 2e klasse.In Nijkerkerveen werd Veensche Boys na een ontzettend spannende wedstrijd met 1-2 verslagen en dat zorgde ervoor dat de 3 punten mee terug naar Nieuwer ter Aa gingen.

Nadat vorige week het 1e punt werd gehaald bij AMVJ ging NiTA met het gevoel naar Nijkerkerveen dat er iets te halen viel. Veensche Boys had 4 punten gehaald in de competitie en stond in de onderste regionen van de competitie.

De wedstrijd was slechts 8 minuten onderweg toen Sven van Houten onderuit werd gehaald in het strafschop gebied. Scheidsrechter Erdogan uit Amersfoort twijfelde geen moment en legde de bal op de stip.

Dit soort kansjes zijn wel besteed aan Sven Hensbergen. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoot de bal rustig in het zijnet. Na 8 minuten stond NiTA met 0-1 voor.

Wat volgde in de 1e helft was een Veensche Boys wat de aanval zocht en het meeste balbezit had maar echt veel gevaarlijke kansen kreeg Veensche Boys niet. NiTA probeerde het wel in de omschakeling om er snel tussen uit te komen maar kansen kreeg NiTA niet meer.

De tweede helft was slechts 3 minuten oud toen Lars de keeper van Veensche Boys te ver voor zijn doel zag staan, de keeper probeerde het nog wel om met zijn vingertoppen de bal uit het doel te tikken maar hij kon er niet meer bij. De bal kwam tegen de lat en stuiterde via het hoofd van de keeper het doel in en NiTA leidde met 0-2.

Veensche Boys ging vol op de aanval en kreeg in de 70e minuut een penalty na een lichte overtreding. Remco ging vol voor een hoek maar de speler van Veensche Boys koos voor de andere hoek en met nog ruim 20 minuten te spelen werd het weer spannend.

Veensche Boys probeerde alles te doen om nog de gelijkmaker te produceren maar verder dan wat spannende momenten voor het doel door corners en een afkeurde goal wegens buitenspel kwamen ze niet. NiTA had zelf nog een kans op de 1-3 maar Joël zag zijn inzet van de lijn gehaald worden.

Na 95 minuten vond Scheidsrechter Erdogan het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd en de eerste 3 punten dit seizoen.

Iedereen dit NiTA een warm hart toedraagt was ontzettend blij en de spelers lieten zich het bier in de kleedkamer goed smaken.

Daarmee verlaat NiTA de laatste plaats van de competitie en is volgende week hekkensluiter De Bilt de tegenstander op Nitanello.