15 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Willems, A.

Onbekend

Met de stand op de ranglijst in het achterhoofd wisten beide ploegen van tevoren dat er vandaag maar één ding zou tellen: winst! Be Fair en NiTA maakten er een wedstrijd van waarin aan beide kanten van alles mis ging, maar uiteindelijk bleven de felbegeerde punten in Waddinxveen.

De eerste 15 minuten van de wedstrijd heeft NiTA het lastig. Het kan moeilijk onder de druk van Be Fair uitkomen. Daarbij mag wel opgemerkt worden dat het Be Fair niet lukt om uitgespeelde kansen te creëren. Bij de eerste de beste serieuze kans aan de andere kant is het direct raak. Lars van der Post vindt Joël Wattimena, die vindt Job van Rijn. De spits van NiTA weet wel hoe hij zo’n bal af moet ronden en het staat (een beetje tegen de verhoudingen in) 0-1!

Vanaf dat moment kantelt het wedstrijdbeeld enigszins. NiTA krijgt (mede door communicatiefouten bij Be Fair achterin) mogelijkheden om er een tweede doelpunt bij te maken, maar slaagt hierin niet. Aan de andere kant is Be Fair vlak voor rust wel trefzeker. Een vrije bal valt voor de vrijstaande spits van Be Fair, hij weet de score weer gelijk te trekken. De ruststand is 1-1.

Er is nog niets verloren, maar er moet wel wat veranderen. De duels moeten gewonnen worden en er moeten minder fouten gemaakt worden.

De rust is nog maar net voorbij als NiTA doorbreekt over links. De voorzet van Joël Wattimena bereikt Job van Rijn net niet. Er volgt een open wedstrijd, met kansen aan beide kanten. De fouten in het spel van beide teams blijven aanwezig. Roy Langelaar is voor NiTA het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal uit een corner wordt helaas van de lijn gehaald. Na bijna 70 minuten voetballen weet Be Fair uit een counter de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten.

Sven van Houten, Jessie Hensbergen en  Junior Tuininga komen in het veld om de gelijkmaker te forceren. Alles gaat vol op de aanval en er komen mogelijkheden. Joël Wattimena kan net niet profiteren van (opnieuw) gestuntel van de doelman van Be Fair. Diezelfde doelman schoffelt even later Sven van Houten onderuit. De scheidsrechter oordeelt echter anders. We zien nog een schot van Junior Tuininga over gaan en een vrije trap van Joël Wattimena  op de vuisten van de keeper van Be Fair uiteen spatten. Aan de andere kant weet Be Fair niet te profiteren van de geboden ruimte, waardoor het spannend blijft.

In de slotfase is er nog een rode kaart voor Joël wattimena en verliest NiTA naast 3 punten ook een speler.

Volgende week is er een inhaalweekend. NiTA is dan vrij en speelt op 29 oktober een thuiswedstrijd tegen tegen TAVV.