Idrissi Chiour, J.

Onbekend

Ter Aar of Ter Aa, het scheelt maar één letter.

Winst of een gelijkspel, het scheelde maar enkele seconden.

NiTA ontving op een stralende zaterdagmiddag TAVV uit Ter Aar. Voor hen die aan scorebordjournalistiek doen, met het oog op de ranglijst een pittige klus! TAVV staat op een mooie tweede plaats, NiTA is de rode lantaarndrager.

NiTA begint prima aan de wedstrijd. Er is noodgedwongen wat geschoven met de opstelling, er spelen wat jongens die niet helemaal okselfris zijn…. De mouwen opstropen en kijken of er een stuntje in zit vanmiddag is het devies! Daar slaagt NiTA prima in! NiTA speelt fel, geconcentreerd en georganiseerd en weet in de eerste 25 minuten twee keer gevaarlijk te worden. Eerst redt de keeper van TAVV prima op een inzet van Sven van Houten, even later krijgt hij hulp van de lat als Jorrit Verkerk zijn hoofd tegen de bal zet.

Kort daarna hoort Remco Vossestein aan de andere kant twee keer het aluminium trillen. Uit twee scrimmages na corners belandt de bal twee keer op de buitenkant van de paal.

De neutrale toeschouwer ziet een open wedstrijd. Alle groen-witte supporters zien een NiTA dat speelt met passie en inzet! De ruststand is 0-0.

Het is direct na rust duidelijk dat TAVV geen gezellig kwartiertje heeft gehad. Het probeert NiTA te overrompelen en krijgt een paar aardige mogelijkheden. Steeds is het Remco Vossestein die redding brengt! Voorin loeren de snelle Sven van Houten en Junior Tuininga op hun kansen. In de 57e minuut is het zover. Op randje buitenspel mag Junior Tuininga richting het doel van TAVV. Hij omspeelt de keeper beheerst en zet NiTA op een 1-0 voorsprong!

De vreugde is echter van korte duur. Twee minuten later vliegt er een vrije trap bij NiTA binnen. Beide teams schieten niets op met een gelijkspel. De mouwen worden nog maar eens opgestroopt!! Heel NiTA juicht al als de bal uit een scrimmage na een corner in het doel van TAVV moet verdwijnen. De bal wordt gemist, raakt de paal en het snoeiharde schot van Roy Langelaar wordt geweldig gepareerd door de doelman van TAVV.

Toch komt NiTA weer op voorsprong. Sven van Houten heeft een perfecte assist op Junior Tuininga. Hij maakt zijn tweede van de middag en zet NiTA op een 2-1 voorsprong. De tijd tikt weg, een stunt is in de maak! TAVV komt, drukt, maar NITA weet de boel achterin (hier en daar met wat kunst en vliegwerk) dicht te houden.

De blessuretijd breekt aan. Vier zenuwslopende minuten. In de laatste seconden gaat het toch nog mis… Een scrimmage. Iedereen die NiTA een warm hart toe draagt hoopt op dat groen-witte been dat de bal naar voren jaagt… Het is helaas een Ter Aars been wat de 2-2 eindstand op het scorebord brengt. Aftrappen hoeft niet eens meer, de tijd is om….

Een punt gepakt tegen de nummer twee. Op papier een prima resultaat. Maar zo dichtbij de drie punten…. Na afloop zijn er de complimenten.  Het publiek heeft een strijdend NiTA gezien, een team dat knokte voor elke meter. Juist dit team had vanmiddag meer dan het ene punt verdiend.

Strijd en inzet waren vanmiddag geen punt, helaas leverde het niet meer op dan een punt.