Scheidsrechter

Waard, P.A. de

Accommodatie

Onbekend

Daar was ie dan! De eerste thuisoverwinning voor NiTA 1 dit seizoen! Na de zure gelijkmaker van vorige week in de laatste seconden van de wedstrijd, wist NiTA tegen CJVV een 2-1 overwinning over de eindstreep te slepen. Met dank aan Punk!

Voor wie Punk niet kent, kijk eens rond op de site van NiTA. Wekelijks schrijft hij prachtige verhalen rondom het reilen en zeilen van het veteranenteam.  Nu wilde het geval dat deze zaterdagmiddag de veteranen af mochten reizen naar Vianen om daar om 14.30u af te mogen trappen  (over het verloop van deze wedstrijd kunt u ongetwijfeld elders op de site lezen).

Rond de klok van 13.00uur verzamelden de veteranen zich op Nitanello. Zo kon het gebeuren dat ons aller Punk een blik kon werpen op de (zoals altijd) uitgeschreven wedstrijdbespreking van trainer Leon Nieuwhoff. De laatst geschreven zin op dit papier luidde ’90 minuten inzet, strijd, beleving en plezier!’ Punk merkte fijntjes op dat het (met het oog op de vervelende laatste seconden van vorige week) wellicht verstandig was om van de 0 nog even een 6 te maken. En zo stond er even later  ’96 minuten inzet, strijd, beleving en plezier!’

Net als vorige week is er over inzet niet te klagen. Voordeel voor NiTA is dat CJVV in het geel-zwart speelt. Dat tovert op de een of andere manier toch nog wat meer strijdlust naar boven. Ook langs de lijn hebben de supporters goede hoop. De historie leert dat wedstrijden tegen teams in het geel-zwart vaak winnend afgesloten worden….

Er ontstaat een redelijk open wedstrijd met kansen over en weer. Een kopbal van CJVV gaat rakelings naast en even later is het Junior Tuininga die voor NiTA het doel op een haar na mist. CJVV claimt een penalty als een van de aanvallers binnen de beruchte lijnen onderuit gaat, maar scheidsrechter De Waard wuift het weg. Vlak voordat de rust aanbreekt is het raak voor NiTA. De wil om de bal erin te krijgen is bij iedereen zo groot dat het langs de lijn volstrekt onduidelijk is wie hem er nu uiteindelijk in kopt. Het blijkt verdediger Bas Abrahams te zijn! NiTA mag naar de thee met een 1-0 voorsprong.

De wedstrijd lijkt een kopie van de wedstrijd van vorige week te worden.  In de 61e minuut komt CJVV op 1-1. En ook nu komt NiTA net als vorige week weer op een 2-1 voorsprong. Ook bij NiTA’s tweede doelpunt van deze middag gaan zoveel groen-witte lichaamsdelen naar de bal (over inzet gesproken!) , dat het onmogelijk is om te zien wie hem nu eigenlijk gemaakt heeft! Roy Langelaar en Jorrit Verkerk maken de meeste aanspraak, maar de beelden worden nog bestudeerd!

Hoe dan ook, het staat 2-1! Het geloof bij CJVV lijkt een beetje weg en NiTA moet de wedstrijd eigenlijk op slot gooien. Job van Rijn raakt de paal, kopt een bal over en Joël Wattimena ziet een mooi geplaatst schot nog net gekeerd worden.  Tussendoor haalt Bas Abrahams overigens nog een bal van de lijn bij NiTA.

De klok tikt verder. De 90e minuut breekt aan. Iedereen voelt het…. Vorige week stond het ook 2-1…. Het zal toch niet…. De 94e minuut. Een vrije trap voor CJVV. De bal gaat de 16 in. Wat volgt is een scrimmage… Iedereen ziet hoe de bal tussen de palen verdwijnt… Er gaan al handen voor de ogen… ’96 minuten inzet, strijd, beleving en plezier…….’ De woorden moeten door het hoofd van Roy Langelaar zijn geschoten, nog één keer perst hij alles wat hij heeft eruit. Hij trekt een sprint en glijdt de bal van de doellijn af. Niet lang daarna klinkt het laatste fluitsignaal!

De eerste overwinning op Nitanello in de 2e klasse is een feit, met dank aan Punk…..!