12 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Appel, R.

Onbekend

Zaterdag 12 november moest NiTA afreizen naar Almere voor de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst, FC Almere. Waar een paar weken geleden tegen de toenmalige nummer 2 nog een punt werd gehaald, werd eigenlijk in de deze wedstrijd vanaf het begin duidelijk dat dat een lastig verhaal zou gaan worden.

FC Almere is een erg goede ploeg met een aantal beren van kerels in het veld die ook nog erg goed kunnen voetballen. Na 5 minuten was het al raak voor Almere, de rechterspits kon de bal simpel binnen tikken. Na de 1-0 probeerde NiTA het wel om naar voren te voetballen, dat lukte maar heel schaars. Er ontstonden kleine kansjes uit wat schoten van afstand of corners maar de keeper van Almere bleef gemakkelijk overeind.

Na 28 werd het dan nog 2-0 voor Almere. De spits poeierde de bal kiezelhard achter Remco die kansloos was op het schot. Na rust zat NiTA beter in de wedstrijd en als NiTA de 2-1 zou maken zou Almere dan zenuwachtig worden en dan zat er misschien een puntje in?
Het antwoord was nee. NiTA speelde zeker wat beter dan in de eerste helft maar echt grote kansen konden niet worden genoteerd. Het was zelfs Almere wat nog twee keer wist te scoren en de eindstand op 4-0 bracht.

Dat is jammer maar er moet geconcludeerd worden dat gisteren Almere gewoon een maatje te groot was voor NiTA. Voor NiTA komen er nu 2 belangrijke wedstrijden aan. Volgende week is het eerst nog beker- en inhaalweek maar dan volgen belangrijke wedstrijden tegen De Meern (thuis) en Nieuwland (uit).