Scheidsrechter

Wateler, M.

Accommodatie

Onbekend

Hoe kan het dat…. Dat was de grote vraag die Nitanello afgelopen zaterdag bezig hield. Uitgerekend in een wedstrijd tegen de directe concurrent gaf NiTA niet thuis. De 1-2 nederlaag tegen De Meern was het logische gevolg.

De stand op de ranglijst sprak voor zich. De Meern bevond zich twee punten onder NiTA, bij winst zou NiTA de onderste plaatsen voorlopig even achter zich laten. Voor De Meern gold het omgekeerde; bij winst zouden de onderste plaatsen voor even verlaten worden.

Vanaf minuut één zit NiTA niet lekker in de wedstrijd. Er gaat te veel fout en de echte wil om te winnen lijkt juist vanmiddag te ontbreken. De eerste helft is geen genot om maar te kijken. Er gebeurt weinig voor beide doelen, de dreiging die er is komt voornamelijk van de kant van De Meern.

Een logische 0-0 ruststand is het gevolg.

De tweede helft begint met een domper voor NiTA. Het is nog geen Sinterklaas, maar een ongelukkige actie bij NiTA achterin levert toch een cadeautje voor De Meern op. De Meern pakt het cadeautje gretig uit en NiTA kijkt tegen een 0-1 achterstand aan. Als na 65 minuten ook de 0-2 op het scorebord komt te staan lijkt de wedstrijd gespeeld. De laatste 20 minuten van de wedstrijd kruipt er ineens beleving in het spel van NiTA. Opeens gaat er wat dreiging vanuit en uit een prachtige vrije trap van Junior Tuininga komt de aansluitingstreffer op het bord!

Zal het dan toch nog? Nee, het mag niet zo zijn. Er zijn nog wat mogelijkheden voor NiTA, maar als De Meern wat nauwkeuriger om was gegaan met de ruimtes die in de slotfase door NiTA weggegeven worden had de score zomaar hoger uit kunnen vallen.

Dat blijft NiTA bespaart. NiTA steekt de hand in eigen boezem, deze nederlaag heeft het aan zichzelf te wijten. Volgende week revanche voor NiTA! Uit bij Nieuwland zal er gewonnen moeten worden! Om 14.30u is de aftrap, uw support kunnen we goed gebruiken!