Zure nederlaag voor NiTA tegen Amstelveen.

10 december 2016 14:30

Scheidsrechter

Smit, T.

Onbekend

NiTA is er helaas niet in geslaagd om het jaar 2016 met een overwinning af te sluiten. In een doelpuntrijk duel was Amstelveen te sterk met 3-5.

Amstelveen is een oude bekende van NiTA uit 3C van vorig seizoen. Toen was al duidelijk dat Amstelveen een prima ploeg is. Thuis tijdens de openingswedstrijd van het kunstgrasveld werd met 1-5 verloren, maar uit werd Amstelveen op 0-0 gehouden.

Met dat in het achterhoofd begon NiTA als een raket aan de wedstrijd, namelijk na 43 seconden werd het net al gevonden door Job die de bal keurig achter de keeper schoot.
Echt lang kon NiTA niet van deze voorsprong genieten want het was 6 minuten later weer gelijk.

Na 14 minuten begon het oude liedje zich weer te herhalen, Cees haalde de doorgebroken aanvaller neer net buiten de 16 en moest dus met rood vertrekken van scheidsrechter Smit. Deze rode kaart was alweer de 4e van het seizoen en ondanks dat de straf zwaar was was het spelregeltechnisch wel de juiste beslissing.

NiTA liet zich niet gek maken en kwam na 17 minuten weer op voorsprong. Een uitstekend uitgevoerde counter kwam bij Dennis terecht en die schoot de bal binnen.
Lang kon NiTA niet genieten van de voorsprong want in de 25e minuut kwam Amstelveen weer gelijk.

Toch was het NiTA wat met een voorsprong aan de thee ging, want na 37 minuten schoot Lars een vrije bal keihard via paal, lat en weet ik niet allemaal wat binnen. Een schitterende goal en NiTA stond met 10 man weer op voorsprong.

Na de rust was het Amstelveen wat vol voor de gelijkmaker ging en die viel uiteindelijk toch. Waar iedereen aan een vrije trap voor NiTA dacht was het de scheidsrechter die hem aan Amstelveen gaf. Die vrije trap ging erin en de stand was weer gelijk.

Twee minuten later kwam Amstelveen zelfs op voorsprong, de bal werd voor het doel gebracht en ze konden simpel de bal intikken. Na wat tumult rond de goal werd er in de laatste 20 minuten nog 1x gescoord door Amstelveen en de uiteindelijke eindstand werd 3-5. Dat is ontzettend jammer want NiTA heeft er met 10 man alles aangedaan om een goed resultaat te boeken ze hebben het snot voor de ogen gelopen en alleen al om dat te belonen was een punt zeker verdiend geweest.

NiTA gaat de winterstop in als nummer 13 van de competitie en vangt de competitie weer aan op 28 januari voor een uitwedstrijd tegen oude bekende Loosdrecht, hopen dat NiTA het resultaat van vorig seizoen weet te evenaren toen er met liefst 0-4 werd gewonnen.

Na afloop van deze wedstrijd werd NiTA door hoofdsponsor de Danne getrakteerd op een diner met enkele drankjes in Breukelen, van horen zeggen heeft iedereen zich dat goed laten smaken, Mike bedankt!

Rest ons iedereen fijne feestdagen te wensen en een goede jaarwisseling. Tot in 2017!