8 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Boogaard, A.W.J. van den

Onbekend

In een poging om directe degradatie te ontlopen, moest er van concurrent Be Fair gewonnen worden. NiTA verspeelde bijna een comfortabele voorsprong, maar stapte uiteindelijk als verdiende winnaar van het veld!

Zaterdagmiddag 15.15u. Supporters met een groen-wit hart kijken glunderend naar het scorebord. Het staat er echt NiTA leidt door doelpunten van Jeroen Langelaar en Job van Rijn met 2-0 tegen Be Fair! Het is lang geleden dat NiTA met deze weelde de kleedkamer op mocht zoeken. NiTA toont lef, passie, strijd en beleving en is Be Fair duidelijk de baas. De tweede helft is nog geen minuut uit als Junior Tuininga er zelfs 3-0 van maakt! Het zonnetje breekt letterlijk en figuurlijk door in Nieuwer Ter Aa. Er zijn kansen op de 4-0, maar die worden gemist of door de keeper van Be Fair onschadelijk gemaakt.

In de 63e minuut is daar echter opeens de 3-1, nog geen drie minuten later gevolgd door de 3-2. Het zal toch niet……? Voor de wedstrijd is het gat met Be Fair (dat op een nacompetitieplek staat) 10 punten. Alleen winst telt vanmiddag voor NiTA. De mouwen worden nog maar eens opgestroopt. De klok tikt verder! In de slotfase (waarin het al zo vaak fout ging voor NiTA) lijkt Nino Raaff aan alle onzekerheid een einde te maken als hij de 4-2 op het scorebord zet. Niets is echter minder waar… Na twee minuten blessuretijd komt Be Fair opnieuw terug 4-3…. Het zal toch niet….? Nee! De lange bal van achteruit wordt in de 94e minuut door Job van Rijn keurig over de uitgelopen doelman heen gekopt! Direct daarna fluit de uitstekend fluitende scheidsrechter Van den Boogaard voor het einde van de wedstrijd!

Na negen nederlagen op rij mag NiTA weer eens het zoet van een overwinning smaken. Het gat met de ‘voorlopig veilige’ plaats 12 is terug gebracht tot 7 punten. En er zijn nog 4 wedstrijden te spelen…

Zaterdag 22 april speelt NiTA opnieuw thuis. FC Almere is dan de tegenstander. We kunnen uw positieve support opnieuw goed gebruiken!