29 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Blommesteijn, Th.

Onbekend

Voor de wedstrijd tegen De Meern was er nog uitzicht op het behalen van de nacompetitie. Maar na de 5-2 nederlaag was degradatie naar de 3e klasse een feit.

NiTA begon sterk aan de wedstrijd tegen De Meern. Het trof met De Meern een tegenstander die de punten hard nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen. Daar was eigenlijk weinig van te zien. NiTA begon flitsend en kwam al na vier minuten op voorsprong na een doelpunt van Roy Langelaar. Het tweede doelpunt leek een kwestie van tijd. NiTA wist steeds een vrije man te vinden en er kwamen kansen. Verder dan een bal die van de lijn gehaald werd kwam NiTA echter niet.

Als je zelf niet scoort… Het is een uitdrukking die helaas maar al te vaak uit komt… In de 27e minuut stond er ineens 1-1 op het scorebord. Vanuit het niets vloog er een prachige lob over Remco Vossestein het doel binnen. Een minuut later werd (uit de eerste serieuze aanval van De Meern) zelfs de 2-1 binnen geschoten.

NiTA was even van slag en De Meern kwam beter in de wedstrijd. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord. In de rust werden de afspraken nog even goed doorgenomen en werd er op gehamerd  hoe de eerste 25 minuten verlopen waren. NiTA komt sterk uit de kleedkamer! Na een minuut schiet Sven Hensbergen uit een vrije trap de 2-2 binnen!

Een deel van de supporters is nog in de kantine en kijkt even later verbaasd naar het scorebord :3-2. Naast de vrije trap van Sven Hensbergen, missen de meeste supporters ook de 3-2 van De Meern. In de vijf minuten die daarop volgen beslist De Meern de wedstrijd. De 4-2 wordt gescoord uit een penalty en als het kort daarna ook nog 5-2 wordt is het gedaan….

Degradatie is een feit. NiTA speelt volgende week nog thuis tegen Nieuwland en de week erop uit bij Amstelveen. Daarna zit het seizoen voor NiTA er definitief op.