Jorrit Verkerk (afstandschot)

Mannen, 1, 3e klasse C

7 oktober 2017 14:30

Onbekend

Na 2 nederlagen in de competitie heeft NiTA voor het eerst dit nog jonge seizoen 3 punten behaald. In de eigen gemeente won NiTA na een spektakelstuk met 3-4 van SV de Vecht.

Na weken vol blessureleed kon trainer Leon Nieuwhoff ook ditmaal niet met een fitte selectie afreizen naar Loenen a/d Vecht. Dit resulteerde erin dat Alex Prins zijn debuut maakte in het 1e en dat ook voortreffelijk deed. Op het kletsnatte grasveld was direct duidelijk dat NiTA de betere ploeg was, maar voetbal kan soms best oneerlijk zijn. Na een prachtige vrije bal en een goal waar volgens de scheidsrechter geen buitenspel aan vooraf ging, was het halfweg de 1e helft 2-0 voor de Vecht. Iedereen langs de kant vroeg zich af hoe dat toch mogelijk was. NiTA had het balbezit en was ook veruit de gevaarlijkste ploeg.

Na 34 minuten kreeg NiTA een strafschop en deze werd door Stef binnen geschoten, NiTA was weer terug in de wedstrijd en kreeg ook wat kansjes op de 2-2. Maar toch was de ruststand 3-1 voor de Vecht. In de 39e minuut kwam er een voorzet die werd binnen gekopt.

In de rust keek iedereen elkaar aan, dit hoeven we vandaag echt niet te verliezen. Na rust bracht NiTA direct de spanning weer terug. Roy werd alleen voor de keeper gezet en faalde niet. Met nog ruim een half uur te spelen was de stand 3-2 en nog van alles mogelijk. NiTA reeg in een half uur de kansen aaneen maar doelpunten bleven uit, de ene kans was nog mooier dan de andere. Tot in de 83e minuut Nino onderuit werd gehaald en de scheidsrechter wederom een strafschop gaf. Ook nu faalde Stef niet en met nog ruim 10 minuten op de klok werd de stand 3-3. 1 minuut voor tijd kreeg Jorrit de bal, liep naar rand 16 en schoot de bal in de hoek. NiTA kwam verdiend op 3-4 en de opluchting was enorm. Maar er waren nog 7 minuten te gaan en we kunnen ons Nieuwland uit nog herinneren van verleden jaar waar ook uit onmogelijke positie een bijna overwinning nog werd weggegeven in blessuretijd. Ditmaal was de Vecht dichtbij de 4-4, maar hoe het gebeurde maakt niet uit. Maar de bal plofte op de lat en werd weggeschoten en dit hachelijke moment werd overleefd. Na 7 minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het genoeg en NiTA won de wedstrijd dik verdiend met 3-4 van de Vecht.