Mannen, 1, 3e klasse C

14 oktober 2017 14:30

Onbekend

Na de schitterende comeback van vorige week was er voor NiTA alles aan gelegen om de eerste thuiszege van het seizoen te boeken.Dat moest gebeuren in totaal andere weersomstandigheden dan de week ervoor in Loenen.

De tegenstander van NiTA was JOS/Watergraafsmeer uit Amsterdam en had na 2 wedstrijden, hun wedstrijd vorige week werd afgelast, 4 punten behaald en stond daardoor 1 plaatst hoger op de ranglijst dan NiTA.

NiTA begon de wedstrijd goed en kreeg na 4 minuten spelen de ultieme mogelijkheid op een doelpunt, Roy werd onderuit gelopen in de 16 en scheidsrechter Primowees kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen.

Helaas koos de keeper net als Stef dezelfde hoek en pakte de bal klemvast.

Halverwege de 1e helft kwam NiTA toch op voorsprong. De verdediger van JOS verspeelde de bal aan Stef, die goed het overzicht bewaarde en Sven alleen voor de keeper zette. In eerste instantie redde de keeper nog maar Sven kreeg de bal uit de rebound toch in het doel.

Na de verdiende 1-0 kreeg NiTA genoeg kansen om verder uit te lopen, maar net als vorige week werden er veel kansen niet benut waardoor JOS in de wedstrijd bleef.

In de 2e helft kwam dan toch nog de 2-0 voor NiTA, het was Roy die de bal voor zijn voeten kreeg en de bal in de hoek achter de Amsterdamse keeper schoot. De wedstrijd leek beslist, gezien het spelbeeld was het niet de verwachting dat JOS nog iets terug kon doen.

Maar dat gebeurde echter wel, via een corner kreeg een speler van JOS de bal op zijn hoofd en die verdween zomaar het doel in en uit het niets was het weer een wedstrijd. Het leek een gevaarlijke en spannende slotfase te worden maar uiteindelijk heeft JOS geen echt grote kansen meer gekregen en kon NiTA de wedstrijd uitspelen. NiTA kreeg zelfs de beste kansen op de 3-1, maar ook die werden niet gemaakt.

Na 93 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en dat betekende de eerste thuisoverwinning van het seizoen.