4 - 1

Mannen, 1, 3e klasse C

21 oktober 2017 15:15

Onbekend

Na de laatste 2 wedstrijden te hebben gewonnen kon NiTA vol vertrouwen afreizen naar Bussum, waar tegen de plaatselijke BFC gespeeld zou gaan worden. BFC had precies het tegenovergestelde gepresteerd als NiTA, namelijk de eerste 2 wedstrijden leverde een overwinning op en de laatste 2 werden verloren.

Na het programmaboekje te hebben bestudeerd kwamen we erachter dat het pas de 1e ontmoeting ooit was op sportpark Meerweg tussen BFC en NiTA. Iets wat niet echt onlogisch is omdat BFC pas sinds 2016 op zaterdag speelt.

De wedstrijd begon op zijn zachtst gezegd niet best, na 3 minuten kon BFC vanaf de zijkant de bal voor het doel brengen en verschillende NiTA spelers doken onder de bal door en met de nodige fortuin wist de BFC speler de bal achter Stan te krijgen. Iets wat niet echt prettig was omdat BFC van begin af aan liet zien het spel te willen maken en op zoek was naar een goal.

BFC bleef vrijwel de gehele 1e helft de betere ploeg maar halverwege wist NiTA toch wat beter in de wedstrijd te komen en kreeg Roy een uitstekende kans op de 1-1, nadat Sven de bal niet goed raakte kreeg Roy een prima schot, maar helaas ging de bal er niet in. Een paar minuten later ging de bal er wel in, alleen het spijtige was dat de speler die dat voor elkaar kreeg een blauw shirt aan had. De voorste man ontsnapte aan buitenspel en alleen voor Stan maakte hij geen fout.

Het was niet echt goed wat NiTA liet zien, sterker nog het hoogtepunt van de 1e helft was dat de bal die Theo in de warming up de bosjes achter de goal in schoot in de 29e minuut uiteindelijk werd gevonden.

De tweede helft was het zaak om snel een doelpunt te maken, NiTA heeft al laten zien dit seizoen om bij een verschil van -2 bij rust alsnog de wedstrijd te winnen.
Toch was het wederom BFC wat wist te scoren, een bijna identieke goal als dat de 2-0 was. De spits stond alleen voor Stan en ook dit keer was de spits de meest succesvolle van de twee.

Toch wist NiTA terug in de wedstrijd te komen. Sven schoot 25 minuten voor tijd, de bal keurig achter de doelman van BFC.  Het kon nog want er was immers nog tijd genoeg om minimaal een (onterecht) punt uit de wedstrijd te slepen. NiTA drong aan en kreeg wat kleine kansjes, maar toch was het BFC wat wist te scoren en 15 minuten voor tijd was de wedstrijd helemaal beslist.

BFC speelde de wedstrijd rustig uit, pakte nog een domme rode kaart en kwam niet meer in de problemen. We moeten eerlijk zijn, de overwinning voor de Bussumers was gewoon terecht.

Dinsdag krijgt NiTA de kans om verder te komen in de beker, uit bij competitiegenoot FC Hilversum. Die wedstrijd begint om 20:00u.