Datum

28 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na het bekersucces afgelopen dinsdag tegen Hilversum, stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Nieuwland op het programma.

Nieuwland was een oude bekende van vorig seizoen, de Amersfoorters degradeerde net als NiTA uit de 2e klasse en de onderlinge duels vorig seizoen waren goed voor 15 doelpunten.

NiTA begon de wedstrijd goed op het natte en winderige sportpark in Amersfoort en nam na 7 minuten dan ook de leiding door een doelpunt van Nino, na de goal was het vooral Nieuwland wat op zoek was naar de gelijkmaker. Maar door kunst en vliegwerk, goede reddingen van Stan en af en toe een portie geluk wist NiTA de ruststand op 0-1 te houden.

Na een uur spelen kwam dan toch de gelijkmaker op het scorebord, een makkelijk gegeven vrije trap kwam op het hoofd van een Nieuwland speler en die kopte de bal binnen. Deze goal kwam niet uit de lucht vallen en was op dat moment in de wedstrijd verdiend te noemen.

Na de 1-1 kreeg Jorrit een levensgrote kans op de 1-2, hij ontweek de buitenspelval en schoof de bal langs de keeper, helaas rolde de bal via de paal weer terug het veld in.

Het duel leek langzaamaan in een gelijkspel te gaan eindigen totdat Nieuwland in de 80e minuut toch weer op voorsprong kwam. Via een ouderwetse klutssituatie werd de bal achter Stan geschoten.

NiTA kwam in de 83e minuut weer op gelijke hoogte, nadat een door Sven als voorzet bedoelde bal opeens achter de keeper verdween. Daarna gingen beide ploegen op zoek naar de winnende treffer maar die kwam er niet en na slechts 3 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde.