2 - 4

Mannen, 1, 3e klasse C

25 november 2017 14:30

Onbekend

Zaterdag moest NiTA wederom afreizen naar Amersfoort om te spelen tegen Cobu Boys. Cobu Boys had 4 punten meer dan NiTA en daarom was het op dit moment al een belangrijke wedstrijd in de competitie. Bij een nederlaag zou het verschil al best groot worden en met een overwinning was de aansluiting op de middenmoot gewoon weer gevonden.

Na de zeperd vorige tegen het sterke FC Hilversum(0-6) had NiTA toch wat recht te zetten. Al was het lastig aangezien NiTA een karrenvracht aan blessures en schorsingen heeft. Zo wist NiTA met slechts 12 spelers naar Amersfoort af te reizen.

NiTA begon de wedstrijd goed en kwam al snel op een verdiende 0-1 voorsprong toen Sven de bal achter de keeper in de hoek schoof. Echter was het Cobu Boys wat binnen een minuut weer op gelijke hoogte kwam, een corner kon via een halve omhaal worden binnengeschoten. Het zware werk voor de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Toch was het NiTA wat ging rusten met een 1-2 voorsprong. De scheidsrechter gaf goed voordeel na een overtreding op Sven waarna Jessie de bal met een droge schuiver achter de kansloze keeper schoot. NiTA speelde een prima helft en dat werd ook beloond met een voorsprong in de rust.

In de tweede helft werd het weer alleen maar slechter met hagel en regen buien en was het Cobu Boys wat in de aanval ging en op zoek was naar de gelijkmaker. Helaas kwam de gelijkmaker er ook op een moment dat iedereen aan NiTA kant dacht dat hij niet meer zou vallen, namelijk in de 82e minuut. En dat was toch een flinke domper. Gelukkig bleef NiTA rustig en was het Jorrit die 5 minuten later de stand weer op 2-3 bracht in een één tegen één situatie met de keeper bleef hij kalm en schoof de bal achter de doelman. In de blessuretijd maakte Job aan alle spanning een eind door de beslissende 2-4 achter de doelman te koppen, en zo werd tot ieders opluchting de 1e overwinning sinds 14 oktober geboekt.