Altius 1

Mannen, 1, 3e klasse C

16 december 2017 14:30

Onbekend

Afgelopen zaterdag sloot NiTA 1 het voetbaljaar 2018 af met een prima 3-1 overwinning op koploper Altius. De door veel blessures geplaagde ploeg van Leon Nieuwhoff kan met deze overwinning op zak, met opgeheven hoofd aan de winterstop beginnen.

Na het keurige 0-0 gelijkspel van twee weken geleden tegen titelkandidaat Waterwijk, kwam vandaag koploper Altius op bezoek in Nieuwer Ter Aa. De ploeg uit Hilversum wist dat het bij winst als koploper de winterstop in zou gaan. Voor NiTA gold dat de punten hard nodig waren, om de onderste plaatsen op de ranglijst verder uit het zicht te krijgen

Ondanks de soms striemende regen hadden vele toeschouwers de weg naar Nitanello gevonden. Tot (positieve) verbazing van velen was er in de eerste helft niets van het verschil op de ranglijst te zien. Sterker nog, de grootste kansen waren voor NiTA. Het overwicht werd vlak voor rust ook op het scorebord zichtbaar. ‘Een aanval uit het boekje’ zoals dat zo mooi heet, werd via Stef en Job prachtig afgerond door Sven van Houten. Kort daarna trapte een speler van Altius onder de ogen van de scheidsrechter na en kon gaan douchen.

Na de rust was de intentie van NiTA duidelijk, de voorsprong uitbouwen tegen de 10 man van Altius, maar Altius was niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Het spel golfde dan ook op en neer en Altius creëerde meer kansen dan in het eerste bedrijf. Na enorme kansen voor Jorrit en Sven kwam dan in de 84e minuut toch de opluchting toen het schot van Sven te machtig was voor de Altius keeper en hij de 2-0 op het scorebord zette. 4 minuten later was het opnieuw Sven met de 3-0 waarmee hij zijn eerste NiTA hattrick maakte en zich met 3 goals tot man of the match kroonde. In de blessuretijd maakte Altius nog een eretreffer maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Hopelijk verlaat het blessurespook Nieuwer Ter Aa in de winterstop en kunnen we de ingezette serie voort zetten!

Sponsoren, supporters, vrijwilligers: Dank voor jullie steun en inzet in 2017! We wensen jullie fijne feestdagen en alle goeds voor 2018!