2 - 2

Mannen, 1, 3e klasse C

27 januari 2018 14:30

Onbekend

NiTA heeft afgelopen zaterdag de competitie weer hervat. Na de mooie overwinning op Altius voor de winterstop mocht NiTA afreizen naar Amsterdam om tegen Wartburgia te gaan voetballen. NiTA begon de wedstrijd aanvallend maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd, datzelfde goldt ook voor Wartburgia waardoor de wedstrijd op het ijskoude sportpark gelijk op ging.

Tot in de 30e minuut Stef vrij kon inkoppen uit een corner en daarmee de 0-1 voorsprong op het denkbeeldige scorebord zette. Vlak voor rust kwam Stef alleen voor de Amsterdamse doelman maar de keeper hield de bal tegen waardoor beide teams met een 0-1 stand in het voordeel voor NiTA naar de thee gingen.

Na rust begon Wartburgia sterk en ging volop op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk ook. In de 57e minuut werd er hands gemaakt in het strafschop gebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penaltynemer van Wartburgia faalde niet en zo ontstond er een 1-1 tussenstand. Daarna sloop de wedstrijd naar het eind en het leek er niet op dat er nog een winnaar zou komen, tot in de 85e minuut de Amsterdammers een corner kregen en die ging er in. NiTA had nog ongeveer 5 minuten om een nederlaag te voorkomen.

In de laatste minuut kwam er een hoge bal die door de keeper van Wartburgia voor de voeten van Koen werd gestompt. Koen bedacht zich niet en schoot de bal hard tegen de touwen. 2-2. De scheidsrechter vond dat blijkbaar ook een mooie uitslag want zonder blessuretijd beëindigde hij de wedstrijd.