NiTA bekert door ten koste van FC Hilversum

Datum

24 oktober 2017 20:00

Accommodatie

Onbekend

Onder het kunstlicht op het sportpark Crailoo waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan mocht NiTA dinsdagavond aantreden tegen competitiegenoot FC Hilversum om te proberen een ronde verder te komen in de beker. De echte grasmat lag er prachtig bij en iedereen was op tijd van zijn werk weggegaan om op tijd op het veld te kunnen staan. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag was NiTA vanaf de aftrap de bovenliggende partij en bleef dat ook de eerste helft. Al in de 4e minuut zorgde Jessie die vandaag in basis begon met een strakke schuiver voor de openingstreffer. De een na de andere kans voor NiTA viel te noteren en na ruim een kwartier was het Sabir die vanuit de 2e lijn de Hilversum keeper kon verschalken. Pas na een half uur was daar de eerste kans voor FC Hilversum en moest Stan redding brengen. NiTA bleef de wedstrijd domineren en net voor rust kon na een assist van Jorrit, Nino de 0-3 op het scorebord zetten, en liepen de spelers tevreden naar de kleedkamer.

Na de rust bleek toch dat Hilversum niet van plan was zich nog 45 minuten weg te laten spelen en dit resulteerde in de aansluitingstreffer na ruim 10 minuten spelen. Even leek het of de wedstrijd zou gaan kantelen maar gelukkig kwam het antwoord van NiTA snel en werd een lange bal door Stef en uiteindelijk Jorrit tot de 1-4 gepromoveerd. Hilversum bleef hierna druk zetten en pompte veel ballen naar voren maar de gelegenheidsdefensie bestaande uit Thommy, Mike, Lars en Jeroen hield prima stand en moest alleen capituleren op een afstandsschot die de 2-4 eindstand op het bord zette. In de slotfase kwamen Job (hij is er weer!) en Waheed nog in het veld voor Sabir en Jessie die beide in de basis begonnen en een prima wedstrijd speelden.

NiTA kon met een prima wedstrijd en overwinning de reis naar huis maken en mag op 11 november weer voor de beker spelen, de loting hiervoor is woensdag 1 november. Aanstaande zaterdag speelt NiTA uit bij Nieuwland, bekend van vorig seizoen in de 2e klasse en nu met een gelijk aantal punten in 3C.