Job van Rijn (kopbal)

3e klasse C

23 februari 2019 15:00

Onbekend

Onder een heerlijk lentezonnetje begon NiTA aan de uitwedstrijd bij Olympia ’25.  Het zonnetje deed de manschappen van Leon Nieuwhoff blijkbaar goed, want binnen twee minuten kregen zowel Job van Rijn als Sven van Houten een prima mogelijkheid om de 0-1 op het scorebord te zetten. NiTA is in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar in de afwerking zit het niet helemaal mee. Het vizier staat niet helemaal op scherp, of de keeper van Olympia ’25 blijkt een sta in de weg. In de 36e minuut gebeurt wat al een tijdje in de lucht hangt. Uit een prima voorzet van Nino Raaff weet Roy Langelaar de 0-1 tegen de touwen te werken. Even later lijkt het 0-2 te worden. Na een flinke periode van balbezit jaagt Job van Rijn de bal binnen. De vlag gaat echter omhoog en de scheidsrechter neemt het signaal over. Het doelpunt wordt geannuleerd en vlak voor rust komt NiTA goed weg als een scherpe voorzet het doel van Stan de Wit passeert zonder aangeraakt te worden.

Direct na rust lijkt het zonnetje in de rug Olympia ’25 goed gezind. De gastheren komen een stuk feller uit de kleedkamer dan NiTA. Stan de Wit weet zijn doel nog een paar keer goed schoon te houden, maar incasseert in minuut 56 toch de gelijkmaker. Vanaf dat moment gaat het op en neer. NiTA herpakt zich en komt een aantal keer dreigend voor het Hilversumse doel. Aan de ander kant blijft het oppassen voor een aantal handige spelers van Olympia ’25. In de 81e minuut is het Job van Rijn die NiTA uit een voorzet van Nino Raaff op 1-2 zet. Direct daarna wordt NiTA gered door de paal. Debutant Niels Spithoven komt de moegestreden Roy Langelaar vervangen. Daar waar NiTA eerder dit seizoen een paar keer het geluk aan de zijde had, zit het nu tegen in de slotfase. Eén minuut voor tijd valt de 2-2 alsnog. NiTA dringt nog aan en Rick de Lange krijgt in de extra tijd nog een aardige kopkans, maar de bal gaat er niet in.

NiTA deelt de punten met Olympia ’25, is nog steeds ongeslagen, maar ziet concurrenten Maarssen en Hilversum wel winnen! Komende zaterdag de derby bij VV Kockengen. Aftrap op Sportpark Niek Hilhorst is 14.30u