Datum

17 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

De bal is rond, je moet schieten anders kun je niet scoren, je hoeft niet snel te zijn als je maar op tijd bent en… een wedstrijd is pas voorbij als het laatste fluitsignaal geklonken heeft! Het was geen beste pot, NiTA kwam op achterstand maar knokte zich diep in de blessuretijd naar een heel terecht en belangrijk punt!

Als NiTA in het zonnige, maar frisse Amstelveen aan de wedstrijd begint, weet het dat het bij winst verzekerd is van de 1e periode. Ook een punt kan voldoende zijn, maar daarvoor is het afhankelijk van de wedstrijd tussen de concurrenten Maarssen en Hilversum. Of het nu ligt aan de spanning, het veld of de tegenstander, NiTA komt niet lekker in de wedstrijd. Automatismen ontbreken en er worden weinig kansen gecreëerd. Eigenlijk kunnen we in de 1e helft maar één echt grote mogelijkheid noteren. Vlak voor rust controleert Sven de bal op knappe wijze, maar zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant komt Amstelveen ook niet echt in de buurt bij het doel van Stan. Er worden wat afstandschoten op het doel afgevuurd, maar de meeste schoten komen niet tussen de palen.

Een eerste helft om niet al te lang bij stil te staan, in de tweede helft moet het dan maar gebeuren! Een deel van de toeschouwers staat nog niet langs de lijn, of er klinkt al gejuich. Een blik naar buiten leert dat het gejuich uit Amstelveense kelen komt. NiTA kijkt dus al vroeg in de tweede helft tegen een 1-0 achterstand aan. De mouwen worden opgestroopt, er moet gescoord worden. Maarssen leidt inmiddels met 3-0 tegen Hilversum, een gelijkspel is op dit moment voldoende voor NiTA.

Er ontstaat een spannend potje voetbal, met een eind waar een scenarioschrijver jaloers op zou zijn. NiTA kruipt steeds dichter naar het doel van Amstelveen, maar is ongelukkig in de laatste fase. Een schot van Jorrit wordt gekraakt, een schot van Stef gaat over en daar waar de bal wel tussen de palen gaat staat er een keeper in de weg. Langs de lijn spreken supporters elkaar bemoedigend toe. ‘Vlak voor tijd scoren is het mooist…!’ Ja, ja, maar hij moet er nog wel in….

In de 85e minuut komt de eerste serieuze waarschuwing voor wat je een bloedstollende slotfase kunt noemen. Stef schiet de bal op de lat. In de 89e minuut gaan er al handen de lucht in, maar Irvin raakt de paal. In de 93e minuut is het Koen die de bevrijdende 1-1 achter de keeper van Amstelveen weet te krijgen. In het gejuich wat erop volgt klinkt een dissonant…. Het fluitje van de scheidsrechter klinkt en hij keurt het doelpunt onverbiddelijk af, buitenspel….. Dat was het dan. Een prachtige reeks met 7 gewonnen wedstrijden op rij komt hier ten einde. De 1e periode gaat naar Maarssen dat met 4-1 van Hilversum wint. Of kan het nog? We schrijven minuut 95…. We hebben in de laatste 10 minuten de lat, de paal en een afgekeurd doelpunt gehad…. De bal wordt nog maar eens voor het doel geslingerd, komt op het hoofd van Job en daar is de 1-1! Nu wijst de scheidsrechter wel naar de middenstip! Als Job weer onder de stapel spelers die boven op hem is gedoken vandaan gekomen is, trapt Amstelveen nog wel af, maar kort daarna klinkt het eindsignaal!

Dan is het tijd voor ontlading! NiTA pakt op de valreep de eerste periode. Een prijs voor het collectief. Van basisspeler tot bankzitter, van trainer tot verzorger! Net als elke club kreeg ook NiTA de afgelopen weken te maken met blessures, schorsingen en vakanties. Spelers hebben voor elkaar geknokt en zijn erin blijven geloven! Het is ook een prijs voor alle sponsoren en toeschouwers! Dank voor jullie steun en support, samen zijn we NiTA.

Volgende week gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij AH ’78, aftrap op Sportpark Huizen is om 14.30u