71'

3e klasse C

20 april 2019 14:00

Onbekend

NiTA mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij FC Hilversum. Het kwam ongelukkig met 1-0 achter, maar stapte uiteindelijk met een verdiende 1-3 overwinning van het veld.

Op een prachtige zaterdagmiddag was NiTA te gast bij de nummer twee van de ranglijst FC Hilversum. De ploeg uit de gelijknamige plaats had tot nu toe twee keer verloren (VV Maarssen was twee keer de sterkste) en slechts drie keer gelijk gespeeld. Een pittige middag leek in het verschiet te liggen, te meer omdat FC Hilversum de drie punten goed kon gebruiken om de druk op koploper Maarssen te blijven houden.

Na de 1-4 nederlaag van vorige week tegen OSM ‘75 was het voor NiTA zaak om de draad weer op te pakken en de vieze smaak van een week geleden weg te spoelen. Vanaf de eerste minuut stond er een gedisciplineerd spelend elftal, dat afspraken uitvoerde en een paar keer dreigend voor de goal van FC Hilversum verscheen. Schoten van Lars van der Post en Mike Fokker leidden echter nog niet tot doelpunten, ook een kopbal van Jeroen Langelaar werd niet tot doelpunt gepromoveerd.

Aan de andere kant is het redelijk vanuit het niets raak voor FC Hilversum. De assist van het doelpunt komt op naam van het harde veld. De bal stuitert ongelukkig op en belandt voor de voeten van de Hilversumse spits, die weet wel raad met het buitenkansje en de 1-0 is een feit. Het antwoord van NiTA komt een minuut later. Irvin de Vette reageert het meest alert als Lars van der Post een vrije trap de 16-meter in slingert. 1-1 is ook de ruststand.

Na de rust is het NiTA dat de klok slaat. De 2-1 voorsprong die in de 64e minuut op het scorebord komt is terecht. Sabir Khodabaks vindt het hoofd van Stef Hoogveldt, die de bal keurig binnen kopt. Niet lang daarna is daar opeens de grootste kans van de wedstrijd voor FC Hilversum. De verdedigers van NiTA denken aan buitenspel, maar de man die in balbezit komt stond in ieder geval geen buitenspel en kan zo doorlopen richting het doel van NiTA. Daar staat Stan de Wit echter zijn mannetje, hij komt als winnaar uit de bus in deze één op één situatie!

Niet lang daarna rond Stef Hoogveldt een mooie actie prima af en brengt zo de stand op 1-3. Irvin de Vette krijgt daarna nog de kans om de score verder op te voeren, maar hij schiet de bal over het doel. NiTA speelt de wedstrijd rustig uit en ziet hoe de frustratie bij FC Hilversum de overhand krijgt. Scheidsrechter Bogards (die vaak op de juiste plek staat en prima fluit), toont in de slotfase twee rode kaarten aan spelers van FC HIlversum, dat zo de wedstrijd met negen man eindigt.

Een prima 1-3 overwinning na de uitglijder van vorige week. De komende twee weekenden wordt er niet gevoetbald. Op zaterdag 11 mei speelt NiTA weer thuis, AH ‘78 is dan de tegenstander.