Datum

13 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na 21 wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven is NiTA tegen zijn eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. Verliezen is nooit leuk, maar de winst van OSM ‘75 kon niet anders dan terecht genoemd worden.

Met een minuut stilte werd voor de wedstrijd Piet van der Linden herdacht. Piet was medeoprichter van NiTA en heeft vele taken binnen de club vervuld. Ook op zijn ziekbed was Piet nog zeer begaan met het wel en wee van NiTA. Piet werd 77 jaar.

Op een koud en winderig Nitanello zien we een eerste helft waarin OSM ‘75 het prima vindt dat NiTA de bal heeft. NiTA weet vanmiddag alleen weinig raad met het balbezit. Het speelt inspiratieloos en slordig. OSM ‘75 loert op de counter en komt er een paar keer dreigend uit. Na een klein half uur is het OSM ‘75 dat op voorsprong komt. Het eerste schot op doel voor NiTA komt vlak voor rust. Koen Langelaar raakt de bal prima en draait de bal zo achter de keeper van OSM ‘75. Het staat 1-1 als de prima fluitende scheidsrechter Ouendag voor rust fluit.

Ook in de tweede helft weet NiTA het tij niet te keren. Het kan niet tippen aan de inzet, het enthousiasme en spelplezier van OSM ‘75. Stef Hoogveldt is voor NiTA nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal wordt door een verdediger van de lijn gehaald en even later staat Jorrit Verkerk precies in de baan van zijn schot.

Na een uur spelen is er een duwfout binnen de beruchte lijnen. Stan de Wit gaat naar de goede hoek, maar de penalty vliegt wel binnen. NiTA moet op zoek naar doelpunten, maar slaagt daar niet in. De voorsprong geeft OSM ‘75 vleugels. Uiteindelijk loopt OSM ‘75 uit naar een 1-4 overwinning.

Verliezen is nooit leuk, maar er is geen man overboord. Of om met woorden die Piet ooit sprak te besluiten: ‘Wat geeft het, als de tegenstander maar lekker voetbalt…’