NiTA sluit 2018 af met overwinning op Altius!

Jorrit Verkerk (vrije trap)

3e klasse C

15 december 2018 14:30

Onbekend

Een 0-2 achterstand omzetten in een overwinning, het lukte eerder dit seizoen tegen Buitenboys. Ook tegen Altius kwam NiTA met 0-2 achter, maar uiteindelijk bleven de punten op Nitanello!

Exact 19 seconden staan er op het klokje van scheidsrechter Van der Tier als Altius de bal al achter Stan de Wit  heeft liggen. Een erg sterk begin van NiTA kun je het niet noemen. De optimisten langs de lijn merken direct op dat er in ieder geval nog voldoende tijd is om de achterstand goed te maken.

Altius gaat in de afwachtende rol en loert op de counter. NiTA krijgt wat mogelijkheden maar echt serieus wordt de goalie van Altius niet getest. In de 28e minuut is het Altius dat de voorsprong verdubbelt. Uit een corner is het een ongelukkig moment voor Mike Fokker, hij werkt de bal achter zijn eigen doelman.

De eerder genoemde optimisten zijn nu iets minder hoorbaar. Aan de andere kant… Slechts één keer eerder dit seizoen kwam NiTA op een 0-2 achterstand. Uit bij Buitenboys werd uiteindelijk een 2-4 overwinning behaald, het kan dus wel!

Zo’n vijf minuten voor rust is het Dennis van Ekris die de aansluitingstreffer binnenschiet. NiTA gaat nog voor rust op zoek naar de gelijkmaker, maar die valt nog niet. De ruststand is dan ook 1-2.

Na rust pakt NiTA de draad weer op. Voetballend ziet het er aardig uit, maar het geduld wordt aardig op de proef gesteld. Aan de andere kant blijft het oppassen voor de counters van Altius. Een scrimmage voor het doel van NiTA loopt maar net goed af.

Twintig minuten voor tijd is het Koen Langelaar die de dikverdiende gelijkmaker op het bord zet! NiTA is echter niet tevreden met de gelijke stand en gaat op zoek naar de overwinning. Altius moet alle zeilen bijzetten en heeft daarbij ook wel eens een overtreding nodig. Lars van der Post is uit een vrije trap dichtbij en doelpunt en het is Jorrit Verkerk die vijf minuten na de gelijkmaker een vrije trap heerlijk binnenschiet! Vlak voor tijd halen Roy Langelaar en Sven van Houten de spanning uit de wedstrijd door de bevrijdende 4e en 5e treffer te maken.

Zo sluit NiTA het kalenderjaar 2018 af met een mooie 5-2 overwinning. Na de winterstop wacht de derby! NiTA hervat de competitie bij de buren op Sportpark Niek Hilhorst, aftrap is om 14.30u.

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond, sportief 2019 toe!