Jorrit Verkerk (penalty)

3e klasse C

3 november 2018 14:30

Onbekend

Net als vorige week was het verschil in doelpunten minimaal. Maar de 1-0 overwinning op Olympia ’25 was meer dan terecht. Dat het tot de laatste seconde spannend bleef, had NiTA vooral aan zichzelf te wijten.

De middag begint met tegenslag. Op Denny (geschorst), Thommy, Stef (geblesseerd) kon Leon Nieuwhoff al geen beroep doen en in de warming-up haakt ook Mike geblesseerd. ‘Toeschouwer’ Job van Rijn is niet te beroerd om Mike z’n schoenen te lenen en op de bank plaats te nemen. Vanaf minuut 1 is duidelijk dat Olympia ’25 voor een punt naar Nieuwer Ter Aa is gekomen. Achteruitleunend op de verdediging en loeren op de counter is het devies. Het baltempo bij NiTA is aan de lage kant en eenmaal over de middenlijn worden niet altijd de juiste keuzes gemaakt, of is er slordigheid in de passing. De enige wapenfeiten van NiTA zijn een schot van Roy op de lat en een prachtige voorzet van Jeroen waar Roy helaas net niet bij kan. Vlak voor rust lijkt Olympia ’25 op 0-1 te gaan komen, maar Stan redt fabelachtig in een 1 op 1 situatie. De ruststand is dan ook 0-0.

De tweede helft is goed 5 minuten onderweg als er binnen de beruchte lijnen een overtreding door Olympia ’25 gemaakt wordt. De 90 minuten lang uitstekend leidende scheidsrechter Akkaya wijst resoluut naar de stip. Jorrit schiet de toegekende penalty feilloos binnen. Vlak na de 1-0 krijgt NiTA een aantal kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het zit even niet mee. Zelfs op een fantastische eigen doelpoging heeft de keeper van Olympia ’25 een prachtige redding. Na 10 minuten in de tweede helft pakt een van de spelers van Olympia ’25 snel twee keer achter elkaar geel en moet Olympia ’25 met 10 man verder. In het verdere van de wedstrijd zijn er mogelijkheden om de ‘veilige’ 2-0 op het scorebord te zetten, maar onder andere Nino, Jorrit (lat) en de jarige Roy krijgen de bal er niet in. Ook de vlak voor tijd ingevallen Job van Rijn krijgt nog een kans, maar ook hij weet het net niet te vinden.

Diep in blessuretijd lijkt NiTA de rekening voor het niet in het slot gooien van de wedstrijd gepresenteerd te krijgen. Er wordt een prachtig schot afgevuurd op het doel van Stan, maar zijn redding is nog veel mooier! Kort daarna fluit scheidsrechter Akkaya voor het laatst en behoudt NiTA de ongeslagen status. Ook medekoploper FC Hilversum en naaste achtervolger VV Maarssen winnen vanmiddag. Volgende week is een competitievrij weekend. Over twee weken (zaterdag 17 november) valt de beslissing in de eerste periode. NiTA gaat dan op bezoek bij Amstelveen/Heemraad. Concurrenten voor de eerste periode zijn FC Hilversum en VV Maarssen, deze twee ploegen treffen elkaar over twee weken.

Support kunnen we uiteraard goed gebruiken. Om 14.30u wordt er afgetrapt op Sportpark Sportlaan-Oost, Sportlaan 33 in Amstelveen.