DESTO 1

3e klasse C

25 mei 2019 14:30

Onbekend

In een wedstrijd ‘om des keizers baard’ won NiTA zijn laatste competitiewedstrijd met 2-1 van Desto en mag het zich op gaan maken voor de nacompetitie!

Het was voor NiTA zaak om in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie iedereen fit te houden en geen kaarten te pakken. Bij winst zou NiTA vrijwel zeker zijn van het behouden van de tweede plaats op de ranglijst, met als gevolg dat de nacompetitie begonnen zou kunnen worden met een thuiswedstrijd. Tegenstander Desto had nog een theoretische kans een periodetitel in de wacht te slepen, maar speelde daar zelf geen enkele rol meer in. Het was ongeacht de uitslag van de wedstrijd compleet afhankelijk van andere ploegen.

Het was vanaf het begin goed te zien dat dit niet de laatste wedstrijd van het seizoen voor NiTA was. NiTA speelde gretig en creëerde behoorlijk wat kansen. De jonge keeper van Desto liet echter zien dat hij niet voor niets in het doel stond en had in de openingsfase een aantal uitstekende reddingen in huis. Toch moet hij de bal na tien minuten voetballen uit het doel halen. Na een mooie actie van Stef Hoogveldt kan Jorrit Verkerk de bal binnen tikken en komt NiTA op een 1-0 voorsprong. Desto probeert een paar keer door de defensie van NiTA heen te komen, maar die geeft geen krimp. Kort voor rust is het Sven van Houten die NiTA op een 2-0 voorsprong schiet.

Ook na rust is NiTA de bovenliggende partij. Het vergeet echter de wedstrijd op slot te gooien. Enorme kansen worden gemist of van de lijn gehaald. Een prachtig schot van Denny Berkouwer springt via de binnenkant van de paal het veld weer in. Als Desto in de 66e minuut dankzij een prachtige pegel terugkomt tot 2-1, wordt het weer enigszins een wedstrijd. Tot enorme kansen voor het doel van Stan komt het echter niet. Ook NiTA weet het net niet meer te vinden en zo eindigt het duel in een 2-1 overwinning voor NiTA.

Volgende week is de eerste ronde van de nacompetitie. NiTA speelt dan thuis tegen DOSC. De aftrap is om 14.30!