Datum

1 december 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag kwam FC Hilversum op bezoek in Nieuwer Ter Aa. NiTA begon flitsend, maar keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan. Na rust werd de stand weer gelijk getrokken en werd en voor de 3e keer op rij gelijk gespeeld.

De wedstrijd tussen FC Hilversum en NiTA was een treffen tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. In de wetenschap dat ook VV Maarssen (1e) en SV Laren (4e) elkaar troffen, zouden voor beide teams 3 punten erg fijn zijn.

De wedstrijd is nog niet goed en wel begonnen als NiTA al op voorsprong komt. Mike Fokker kopt raak uit een vrije trap van Jorrit Verkerk. Nog geen minuut later verschijn Sven van Houten alleen voor de keeper van FC Hilversum, maar die doet waarvoor hij in het doel staat.

Niet lang daarna komt FC Hilversum weer op gelijke hoogte. Het publiek gaat er, ondanks de regen, maar eens goed voor staan. Het duurt even voor het volgende doelpunt valt. Het is een ongelukkig moment van de betrouwbare Stan de Wit waar FC Hilversum optimaal van profiteert. Vlak voor rust herstelt Stan zich met een fantastische redding op een vrije trap van FC Hilversum.

De ruststand is 1-2. Direct na rust een ongelukkig moment voor Jessie Hensbergen. Hij moet er vanaf met een flinke knieblessure. Irvin de Vette vervangt hem en laat zich vrijwel direct zien, ook hij weet de keeper van FC Hilversum op zijn weg. NiTA speelt met de wind in de rug. FC Hilversum weet de ballen niet goed naar voren te krijgen en komt door de strijdlust van NiTA en de tegenwind niet aan voetballen (wat ze goed kunnen!) toe! Het duurt tot de 78e minuut voordat de verdiende gelijkmaker valt. Roy Langelaar zet hem op het bord!

NiTA dringt aan en is op zoek naar de winst. FC Hilversum moet vooral tegenhouden, maar blijft gevaarlijk in de omschakeling. We zien nog een prachtig schot van Irvin de Vette en een vrije trap van Jorrit Verkerk die net over gaat. Gescoord wordt er echter niet meer. Beide teams zijn vol voor de winst gegaan, maar houden elkaar in evenwicht en moeten genoegen nemen met een punt.

Als later duidelijk wordt dat ook VV Maarssen en SV Laren de punten gedeeld hebben, verandert er niets bovenaan de ranglijst. Aanstaande zaterdag gaat NiTA op bezoek bij OSM ’75 in Maarssen. Aftrap op sportpark Fazantenkamp is om 14.30u.