Roy Langelaar (volley)

3e klasse C

13 oktober 2018 14:30

Onbekend

NiTA heeft de uitstekende seizoensstart een vervolg gegeven door in Vleuten ook van Desto te winnen. Op deze zomerse oktobermiddag schoot NiTA uit de startblokken na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wateler, waardoor er in minder dan 3 minuten al 0-2 op het scorebord stond. Direct vanaf de aftrap werd de aanval gezocht wat resulteerde in een eigen doelpunt en na de aftrap een voortreffelijke aanval die koppend door Roy werd afgerond. Het vele meegereisde NiTA publiek ging er is goed voor zitten want dit kon wel is een doelpuntrijk duel gaan worden. Hier leek het ook op in de openingsfase, bij Desto ontbrak de beleving en met grote kansen voor Lars en Jorrit had het in minuut 5 zomaar 0-4 kunnen staan.

In het vervolg van de 1e helft liet NiTA de teugels wat vieren en kwam Desto wat meer aan het voetballen toe. Gevaarlijk werd Desto niet, maar een van de weinige kansen werd wel achter Stan geschoten en dat betekende dat we met een 1-2 voorsprong aan de thee gingen.

In de 2e helft was het NiTA wat de duimschroeven weer wat aandraaide en met Roy in de punt van de aanval meerdere keren gevaarlijk was. Nadat heel NiTA al eerder dacht dat een kopbal van Roy over de lijn was gegaan, was het 20 minuten voor tijd wel raak. Eerst werd een bal op de doellijn door iemand zonder handschoenen gekeerd, dit zag de scheids wel en betekende dat de Desto speler kon gaan douchen en NiTA een penalty kreeg. Sabir mocht aanleggen vanaf de stip en nadat de bal eerst gekeerd werd, ging de rebound wel binnen. Eindelijk weer een veilige marge van twee!

Na deze treffer en met een man minder leek de drive pas binnen de ploeg te komen bij Desto. Dit kostte de ploeg wel een hoop kaarten waardoor zij de wedstrijd met 9 man eindigden. In de absolute slotfase volleerde Roy nog zijn tweede van de middag binnen en zette hiermee de 1-4 eindstand op het bord. Met deze overwinning gaat NiTA nog steeds ongeslagen aan kop en krijgt het volgende week Laren op bezoek in Nieuwer ter Aa.