85'

3e klasse C

20 oktober 2018 14:30

Onbekend

Op een opnieuw prachtige zaterdagmiddag trad NiTA in eigen huis aan tegen sv Laren. Laren is een promovendus uit de 4e klasse maar had nog maar 1 wedstrijd verloren deze competitie. Zoals we dit seizoen bijna gewend zijn kwam NiTA weer lekker uit de startblokken en vandaag duurde het maar 6 minuten voordat de 1-0 gemaakt werd. Het was Jorrit die Dennis zag opkomen aan de rechterkant en de bal op maat meegaf, waardoor Dennis na het uitkappen van zijn tegenstander met links de bal in het Laren doel kon schieten. Voor Dennis was dit ook nog is de 25e competitiegoal uit zijn carrière.

Na ruim een kwartier spelen kwam Laren op gelijke hoogte door een penalty die Stan zelf veroorzaakte, maar helaas niet kon keren. In het verdere verloop van de 1e helft was het vooral NiTA wat voor het Laren doel te vinden was maar tot enorme kansen leidde dit niet. Die kansen waren er ook zeker niet voor Laren dus gingen beide teams met een 1-1 stand rusten.

In de 2e helft was het NiTA wat aandrong, maar het ontbrak keer op keer aan de juiste eindpass of afronding om tot een voorsprong te komen. Ook Laren kwam er af en toe snel uit maar tot grote of uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het in grote getalen gekomen publiek moest tot 5 minuten voor tijd wachten voor er weer gejuicht kon worden. Uit een van de vele corners was het Lars die de bal voor het doel bracht en via Roy kon Man of the Match Rick de Lange op zijn knieën eindelijk de bevrijdende voorsprong binnenkoppen, 2-1! Het NiTA publiek haalde opgelucht adem toen scheidsrechter Nerlich voor het einde floot en er opnieuw een overwinning gevierd kon worden, waardoor NiTA ongeslagen aan kop van 3C blijft.