53'

3e klasse C

23 maart 2019 14:30

Onbekend

Na eerder recent tegen Olympia ‘25 en SV Laren ‘99 een voorsprong in de slotfase te verspelen, overkwam NiTA tegen VV Kockengen hetzelfde. Voor de derde keer in twee maanden tijd zag NiTA vlak voor tijd een gelijke stand op het bord verschijnen.

In de rust van de voorwedstrijd van deze middag (NiTA 35+1 won met 4-1 van Vianen 35+1, met als hoogtepunt een invalbeurt van een Nitaan, met een staande ovatie van de buren uit Kockengen! Elders op onze site leest u hier vast meer over). Mocht de selectie van NiTA eerst op de foto met Marcel van de Kraak van ‘t Sticht schoonmaakgroep Utrecht. Hij heeft met zijn bedrijf de selectie voorzien van prachtige jassen, waarvoor onze dank!

De wedstrijd werd begonnen met een minuut stilte. Gedachten gingen naar Utrecht en in het bijzonder naar onze competitiegenoot Desto. Ook vanaf deze plek willen we iedereen die er op welke manier dan ook bij betrokken is heel veel sterkte wensen.

De derby stond ook drie weken geleden op het programma. Op bezoek in Kockengen was NiTA duidelijk een maatje te groot en won het met 2-5. Kockengen was uit op revanche en verscheen met een gezonde portie werklust en mentaliteit op het veld. NiTA stelde hier in de eerste helft te weinig tegenover. Te veel duels werden verloren, vrije mensen slecht gevonden en de bal ging niet snel genoeg rond.

Toch kreeg NiTA een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een lichte overtreding werd zwaar bestraft en Jorrit Verkerk mocht aanleggen voor een penalty. Helaas voor NiTA ging de bal over het doel van Kockengen. Kort daarna is er een duidelijke overtreding op Dennis van Ekris, maar tot verbazing van iedereen gaat de bal nu niet op de stip. Jeroen Langelaar probeert het met een schot en Stef Hoogveldt heeft een mooie steekbal op Jorrit Verkerk, maar de bal wil er niet in.

Aan de andere kant blijft het oppassen voor de uitbraken van Kockengen. NiTA heeft het geluk dat Michel Zeldenrijk twee keer teruggefloten wordt voor buitenspel, voordat hij gevaarlijk kan worden.

Net voor rust komt Kockengen op 0-1. Ronnie Hilhorst heeft een bekeken vrije trap in huis en passeert Stan de Wit.

Het zal na rust anders moeten, het gaat ook anders. Stefan Berger begaat een overtreding op Stef Hoogveldt, binnen de beruchte lijnen. Lars van der Post benut het buitenkansje en schiet de toegekende penalty feilloos binnen. Kort daarna een prachtige aanval waarbij Stef Hoogveldt de perfecte voorzet van Sven van Houten koppend promoveert tot doelpunt. Zo stelt NiTA binnen tien minuten na rust orde op zaken. Er breekt een fase aan waarin NiTA zichzelf vergeet te belonen met meer doelpunten. Het zijn onder andere kopballen van Rick de Lange en Jeroen Langelaar die overgaan. Een goed schot van Lars van der Post wordt knap gepakt door de doelman van Kockengen. Als zelfs de doelman van Kockengen gepasseerd is wil de bal er nog niet in. Koen Langelaar en Sabir Khodabaks staan elkaar dusdanig in de weg dat de bal via eerst genoemde de doelmond weer uit springt.

Het missen van de vele kansen komt NiTA duur te staan als MIchel Zeldenrijk in de 96e minuut de bal op het hoofd van Ronnie Hilhorst weet te leggen. Hij kopt de gelijkmaker binnen. De scheidsrechter van dienst heeft echter nog meer blessuretijd geklokt en laat nog vijf minuten door voetballen. Rick de Lange is nog het dichts bij het 3e doelpunt voor NiTA, maar het mag niet zo zijn vanmiddag.

Het is wat het spelletje voetbal mooi maakt. De bal is rond, kansen tellen niet. De stand op het scorebord is wat telt! Buurman Kockengen pakt een belangrijk punt in de strijd tegen het ontlopen van de nacompetitie. NiTA haakt voor dit moment even af in de strijd om de 1e plaats op de ranglijst.

De kantine stroomt vol. Groen-wit en geel-zwart staan (zoals de hele wedstrijd) gebroederlijk naast elkaar. Sponsor Mike Lodder van Taveerne De Danne uit Breukelen geeft vandaag de dinerbon weg aan of the match van Kockengen Ronnie Hilhorst.

Volgende week heeft NiTA geen competitieverplichtingen. Zaterdag 6 april pakt NiTA de draad weer op. In Hilversum is Altius dan de tegenstander.