AH'78 1

3e klasse C

11 mei 2019 14:30

Onbekend

Het was de week van de opmerkelijke comebacks. Op Anfield poetste Liverpool een 0-3 achterstand weg tegen Barcelona. Pijnlijk genoeg kwam Tottenham Hotspur een dag later in de Johan Cruijff Arena ook terug van een 0-3 achterstand. Op Nitanello leek zich zaterdagmiddag iets soortgelijks te voltrekken, maar uiteindelijk bleven de punten in Nieuwer Ter Aa!

Voor beide ploegen stond er weinig meer op het spel. AH ‘78 is veilig en kan de cometitie rustig uitspelen. NiTA heeft een periodetitel en is verzekerd van de nacompetitie. Het eerste gevaar komt van de ploeg uit Huizen, die gevaarlijk doorkomt over de linkerkant. Meer dan dreigend wordt het echter niet. Het antwoord van NiTA komt direct. Stef Hoogveldt breekt door aan de rechterkant van het veld, zijn voorzet kan echter net niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Het spel gaat een beetje op en neer. AH ‘78 is gevaarlijk uit een vrije trap, Sabir Khodabaks heeft een schot waar de keeper van AH ‘78 weinig moeite mee heeft en Stan de Wit kan rustig toekijken hoe een van de Huizenaren de bal over het doel heen stift.

In de 8e minuut komt NiTA op een 1-0 voorsprong. Sven van Houten weet de bal tegen de touwen te werken. We zien verder nog een vrije bal van Jorrit Verkerk naast gaan en ook een schot van Stef Hoogveldt belandt net niet tussen de palen. Diezelfde Stef Hoogveldt is vlak voor rust nog een keer dreigend, maar komt er net niet lekker uit. Zo wordt de rust ingegaan met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft is nog maar net begonnen of Stef Hoogveldt brengt de marge na een mooie combinatie met Jorrit Verkerk op twee. Geholpen door AH ‘78 loopt NiTA daarna uit na een 4-0 voorsprong. Eerst wordt Mike Fokker in de 16 meter dom onderuit getrokken. De scheidsrechter kan niet anders dan naar de stip wijzen. Jorrit Verkerk weet wel raad met dit buitenkansje en schiet feilloos de 3-0 binnen. Nog in dezelfde minuut is Stef Hoogveldt attent als de keeper van AH ‘78 een slippertje maakt. Hij loopt de 4-0 binnen. De wedstrijd is gespeeld en er hangen meer doelpunten in de lucht. Denny Berkouwer is niet zelfzuchtig en legt af op Sven van Houten. Die ziet zijn inzet echter langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

In de 75e minuut ligt de bal ineens achter Stan de Wit. De eretreffer voor AH ‘78 is gemaakt. Het is er een voor de statistieken, al zijn er langs de lijn supporters die de comebacks van Liverpool en Tottenham Hotspur gekscherend ter sprake brengen. Nog geen tien minuten later staat het echter 4-3. De concentratie bij NiTA lijkt weg en AH ‘78 gelooft in een stunt. Heel gevaarlijk wordt het echter niet meer. Het is NiTA dat nog een paar mogelijkheden krijgt om de marge weer te vergroten. Gescoord wordt er niet meer en zo heeft (gelukkig voor NiTA) de comeback van AH ‘78 een minder happy end dan de comebacks van Liverpool en Tottenham Hotspur eerder deze week.

Na afloop blijkt dat FC Hilversum verloren heeft en NiTA daardoor weer opschuift naar de tweede plek op de ranglijst. Deze plek geeft aan het eind van de competitie het thuisvoordeel voor de nacompetitie.

In Maarssen kan het kampioenschap gevierd worden. Ook vanaf deze plaats de felicitaties voor onze buren en heel veel succes gewenst in de 2e klasse!