3e klasse C

2 maart 2019 14:30

Onbekend

Derby’s hebben altijd iets extra’s. Zelden verlopen ze zoals van tevoren verwacht en verrassende uitslagen kom je dan ook regelmatig tegen. Gezien de stand op de ranglijst was NiTA verplicht om de 3 punten mee te nemen van Sportpark Niek Hilhorst, maar de bal is rond…

De wedstrijd is nog geen drie minuten oud als Sven van Houten doorloopt op een iets te scherpe pass. De keeper van Kockengen is eerder bij de bal dan Sven, maar schiet de bal tegen de aanstormende Sven aan. De ongelukkige doelman ziet hoe de bal via Sven het doel in verdwijnt en helpt NiTA zo onbedoeld aan een 0-1 voorsprong. Na 12 minuten spelen is er een goed aanval, een prima voorzet van Irvin de Vette en weer is daar Sven van Houten voor het doel. Hij brengt NiTA op een comfortabele 0-2 voorsprong.

Eén ding weet je in ieder geval van de gastheren van Kockengen, je moet geen minuut verslappen… Na ruim een kwartier is de verslapping er toch. Door een misverstand wordt er onnodig een corner weggegeven en uit een situatie die direct volgt op de corner komt Kockengen terug in de wedstrijd 1-2.

Het geloof bij Kockengen is terug en NiTA heeft moeite om de bal het werk te laten doen. Er zijn wat slordigheden en Kockengen probeert zijn tanden te laten zien. Het is Jorrit Verkerk die in de 33e minuut uiteindelijk met een mooie vrije trap de marge weer op twee brengt. Vlak daarna wordt het zelfs 1-4. Sven van Houten (die in het verleden bij Kockengen gevoetbald heeft en het zestienmetergebied erg goed blijkt te kennen) is opnieuw de afmaker.

Dan is het rust. Gedachten gaan even terug naar heel wat jaren geleden. NiTA stond met 4-1 achter bij Kockengen, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-4. Het blijft een derby….

NiTA begint niet sterk aan de tweede helft. Het laat een paar keer zijn tanden zien, maar echt bijten lukt even niet. Uit een spaarzame aanval van Kockengen komt in de 59e minuut ineens wel de 2-4 op het scorebord. Hoop doet leven en het opportunistisch voetballende Kockengen gelooft weer in een stuntje.

Er breekt een fase aan waarin NiTA de wedstrijd eigenlijk op slot moet gooien, maar de bal wil er niet in. Jorrit Verkerk wurmt zich langs heel wat verdedigers en weet uiteindelijk zittend op de grond Nino Raaff te bereiken. Zijn schot wordt knap gepakt door de keeper van Kockengen. Roy Langelaar lobt over keeper en doel heen, Lars van der Post schiet net over en een inzet van Irvin de Vette wordt van de lijn gehaald. Aan de andere kant is Kockengen nog een keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar ook die valt niet.

Het zijn twee invallers die vlak voor tijd het duel definitief in het slot gooien. De een-twee tussen Koen Langelaar en Job van Rijn is een prachtige. Met name de pirouette van Job, daarbij de bal achter het standbeen langs meegevend aan Koen is er een om in te lijsten. Koen rondt vanuit een lastige hoek keurig af en bepaalt zo de eindstand op 2-5.

Een derby blijft een derby,  ze verlopen zelden zoals van tevoren verwacht… Maar in deze derby was NiTA de sterkste en kunnen er weer 3 punten bijgeschreven worden.

Volgende week zaterdag gaat NiTA op bezoek bij SV Laren ‘99. Aftrap op Sportpark Laarder Engh is om 14.30u